Naar inhoud
Zonder autosleutel een auto openen

Tips om keyless autodiefstal te voorkomen

Heeft jouw auto keyless entry? Met deze tips voorkom je autodiefstal.
16 oktober 2019
Er worden steeds meer auto's verkocht met keyless entry. In het Nederlands is dat sleutelloos de auto openen. Leuk en makkelijk... Maar ook voor autodieven!

Zo werkt keyless entry

Hoe het werkt: de auto zendt continu een signaal uit en zoekt de bijbehorende sleutel. Zodra de sleutel binnen een straal van ongeveer 6 meter komt, gaat de auto open en kun je starten en wegrijden.

Zo werken autodieven

Autodieven gaan mee met de techniek… Want met een speciaal ontvangertje weten ze precies welke auto’s keyless zijn. Dieven werken hiervoor samen; de ene staat met een apparaat bij de auto en de andere met een apparaatje bij je voordeur. Zo kunnen ze je autosleutel uitlezen en gaat de auto probleemloos open. Autodiefstal 2.0

Een snoepblik helpt: altijd weer die autodrop…

Ben je thuis? Dan is diefstal van je auto makkelijk te voorkomen. Bewaar de autosleutel bijvoorbeeld in een metalen snoepblik (met autodrop bijvoorbeeld). Op deze manier kan de versterker het signaal van de sleutel niet opvangen. Een simpele manier om diefstal te voorkomen.

Nog 2 tips:

  1. Speciaal sleutelhoesje
    Ben je onderweg? Dan werkt een speciaal sleutelhoesje goed. Door het materiaal in het hoesje, kan het signaal uit de autosleutel niet worden opgepikt.
  2. Kan de keyless-functie uit?
    Bij steeds meer autosleutels kun je de keyless-functie uitzetten. Lees voor de zekerheid de gebruiksaanwijzing van de auto. Of vraag het na bij je autodealer.

Is je auto gestolen? 

Bel direct de politie als je auto is gestolen op +31 (900) 88 44. Heb je aangifte bij de politie gedaan? Geef dan ook de diefstal door aan  het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV). Dat kan online op isgestolen.nl of telefonisch op (055) 741 00 01.

Bel FBTO!

Heb je een FBTO Autoverzekering met WA-Plus of WA-Cascodekking? Meld de diefstal dan ook bij FBTO. Bel ons op (058) 234 56 00. Dat kan van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 21.00 uur. en op zaterdag van 9.00 tot 16.30 uur.

Misschien vind je dit ook interessant...