Naar inhoud

3 autotips helpen je de winter door

Lege accu? Beslagen ruiten? Zorg in de winter extra goed voor je auto. Bergers Ferdi en Chris geven je handige tips.
9 mei 2019

Hoi! Wij zijn Chris en Ferdi. Bergers in hart en nieren. Dit is ons 2e blog voor FBTO. In januari vertelden we jullie over onze ijzelavonturen. Dat was een pittige tijd! We hebben toen heel veel automobilisten kunnen helpen. Februari was niet zo spectaculair als januari. Het was een stuk rustiger door het zachte weer. Echte winter hebben we (nog) niet gehad. En het zit er de komende dagen ook niet aan te komen. Al moesten we gisterochtend toch nog uitrukken om een auto te bergen die door de gladheid in de sloot was beland.

Pech bij FBTO voor de deur…

Toeval! Vlakbij het FBTO kantoor in Leeuwarden strandde een FBTO klant met een lege accu… Omdat meneer de module Pechhulp Binnenland bij zijn autoverzekering heeft konden we hem snel helpen. We hebben de auto een starthulp gegeven. Zo kon hij weer snel op pad.

Extra service. Voor ons heel gewoon

Maar meneer had nog 1 vraagje; of we zijn koelvloeistofpeil ook even konden checken. Omdat het controlelampje op zijn dashboard brandde. Natuurlijk! Dat doen we gewoon. Als extra service hebben we de koelvloeistof bijgevuld. Maar ook het koelsysteem gecontroleerd. Als tip hebben we de klant geadviseerd om voor de zekerheid toch even naar zijn garage te gaan. O ja, hieronder nog even onze gratis tips ;-)

Check regelmatig de accu

Check regelmatig de accu. Vooral bij korte afstanden (zoals stadsverkeer) slijt een accu sneller. Starthulp nodig? Laat je helpen door iemand die er verstand van heeft. Het komt best vaak voor dat de startkabel ‘van de buurman’ elektronische schade maakt. Let op: zorg bij starthulp voor kabels die dik genoeg zijn.

Koelsysteem

Controleer regelmatig het koelvloeistofpeil. Doe dat als de motor koud is. Niet bij een warme motor, want dan is er kans op brandwonden! Zorg er ook voor dat de koelvloeistof tegen vorst kan.

Tot snel!

Ferdi en Chris

Misschien vind je dit ook interessant...