Naar inhoud
autopech duitsland

Autopech in Duitsland, en nu?

Op vakantie met de auto, heerlijk! Wat een vrijheid! Tot je met pech langs de Duitse weg komt te staan. Wat doe je dan?
22 juni 2020
“Goedemorgen, ik sta met autopech in Duitsland ergens op een vluchtstrook. Kunnen jullie me helpen?” Zo kwam het belletje van Bastiaan binnen bij de alarmcentrale. Omdat hij een autoverzekering  met de module Pechhulp buitenland heeft, kreeg hij snel de assistentie die hij nodig had. Bastiaan vertelt ons hoe dat ging.

Autopech op de Duitse snelweg

“Het was de laatste dag van onze vakantie in Oostenrijk”, zegt Bastiaan. “We hadden de auto ingepakt en gingen op weg naar huis. We reden net op de Duitse snelweg toen onze auto begon te ratelen. Een paar kilometer later hield hij ermee op. Starten, duwen, niets hielp. Ik kon nog net in z’n vrij richting de vluchtstrook rollen.”

Snelle pechhulp in Duitsland

“1 belletje met de alarmcentrale en er werd van alles in gang gezet. Ik kreeg vervangend vervoer en onze eigen auto is weggesleept. Omdat het inmiddels al laat was, besloten we om nog een extra nachtje in Duitsland te blijven. Dat was een geluk bij een ongeluk, want ons hotel serveerde de beste bratwurst van de hele vakantie. Onze zoon, toen 4 maanden oud, heeft trouwens niks van het hele avontuur gemerkt. Die sliep overal doorheen.”

Een perfecte leenauto

“De leenauto waarmee we naar huis reden was top. Voldoende ruimte voor alle bagage die we meezeulden. En hij reed bovendien zeer soepel. Ik heb nog gevraagd of ik niet gewoon de leenauto mocht houden. Daar moest de monteur wel om lachen.”

Auto weer gerepareerd

“Een paar dagen nadat we thuis waren, is onze eigen auto door het sleepbedrijf bij de garage hier in Nederland weer afgeleverd. Gelukkig was er niks ernstigs aan de hand. Er zat slijtage in een onderdeel van de auto en daardoor was er iets afgebroken. Dat zorgde ervoor dat ik niet goed gas kon geven. Een dag later was de auto alweer gerepareerd. Ik moest de reparatie kosten zelf betalen, maar kon er gelukkig gewoon weer mee rijden. Autopech in Duitsland: vervelend, maar we hebben er weer een verhaal bij.”

De vakantiecheck voor vertrek

Bastiaan heeft geleerd van de ervaring. Voor een volgende vakantie laat hij z’n auto van tevoren helemaal nakijken. Zodat hij onderweg geen last heeft van versleten onderdelen. “En ik zorg er natuurlijk voor dat ik ook dan de module Pechhulp buitenland  aan heb staan. Zo is hulp altijd dichtbij. 

Misschien vind je dit ook interessant...