Naar inhoud

Pech op de Autobahn! En dan?

1 belletje met de alarmcentrale en Bastiaan zoefde de Autobahn weer op. Lees wat je kunt doen bij autopech in Duitsland.
8 september 2014

Het zal je maar gebeuren. Je bent op vakantie in Oostenrijk en je auto doet het niet meer. Wat dan? Het overkwam Bastiaan Rademakers. Hij belde met de FBTO Alarmcentrale en werd direct geholpen.

Pech op de laatste vakantiedag

“Het was de laatste dag van onze vakantie”, vertelt Bastiaan. “We hadden de auto ingepakt en gingen op weg naar huis. We reden net op de snelweg toen onze auto er heel even mee ophield. Dat gebeurde daarna nog een paar keer. Daarom ben ik naar de vluchtstrook gereden om te kijken wat er aan de hand was. Ik kon niks ontdekken, maar er was natuurlijk iets niet goed. We zijn iets verderop naar een veilige plek gereden en daar heb ik de alarmcentrale gebeld.”

Direct vervangend vervoer geregeld

Bastiaan had gelukkig de module Pechhulp Buitenland afgesloten. Daarmee krijg je hulp bij pech in het buitenland. “Na mijn telefoontje naar de alarmcentrale is er van alles in gang gezet. FBTO heeft vervangend vervoer geregeld en onze eigen auto is weggesleept. Omdat het inmiddels al laat was, hebben we besloten om nog een extra nacht in Oostenrijk te blijven. Onze zoon van toen 10 maanden oud, heeft er trouwens niks van gemerkt. Die heeft overal gewoon doorheen geslapen. De volgende dag zijn we met onze leenauto naar huis gereden. Gelukkig hadden we een grote leenauto. Anders was het nog lastig geweest om al onze bagage mee te nemen!”

Auto weer gerepareerd

“Tien dagen nadat we weer thuis waren, is onze eigen auto door het sleepbedrijf bij de garage hier in Nederland weer afgeleverd. Gelukkig was er niks ernstigs aan de hand. Er zat slijtage in een onderdeel van de auto en daardoor was er iets afgebroken. Dat zorgde ervoor dat ik niet goed gas kon geven. Een dag later was de auto alweer gerepareerd en kon ik er gewoon weer mee rijden. Autopech is natuurlijk vervelend, maar wij zijn echt prima geholpen.”

Ook hulp nodig?

Ook verzekerd zijn van hulp bij pech in het buitenland? Sluit dan de module af. Dat doe je heel eenvoudig via MijnFBTO.

Misschien vind je dit ook interessant...