Naar inhoud
auto pimpen

Auto pimpen: creëer zelf je perfecte wagen

Gouden velgen, gigantische spoilers en opvallende prints? Je auto pimpen hoeft niet zo extreem. Alvin vertelt.
13 november 2019
Mensen die hun auto pimpen vertellen daar graag over. Zo ook Alvin. De vonk van het pimpen sprong bij hem over toen hij met zijn vaste monteur in gesprek raakte over de eindeloze opknapmogelijkheden. Natuurlijk hoort ook bij een gepimpte auto een goede autoverzekering. We vroegen hem om erover te vertellen.

Je gepimpte auto lijkt op een luxe BMW!

“Bedankt voor het compliment. Ik heb lang gezocht hoor, maar een beetje betaalbare BMW vinden is nog een hele klus. Gelukkig ging het mij niet zozeer om het merk. Ik had vooral zin om een auto te pimpen. Dat sleutelen leek me zo’n bijzonder project. Dat wilde ik gewoon aanpakken. Als het eindresultaat op een BMW lijkt, ben ik zeer tevreden.”

Wat heb je allemaal aan je auto gepimpt?

“Heb je even? Chiptuning is 1 van de 1e dingen die ik heb gedaan. De monteur heeft me uitgelegd hoe het werkt en ik kon hem altijd bellen als ik vragen had. Door het plaatsen van een klein stukje metaal heeft de motor bijna 30% meer vermogen gekregen. Daarbij heb ik gekozen voor een dubbele uitlaat. Ook dit leverde mijn wagen wat extra pk’s op. Alleen al aan het geluid horen de meeste mensen dat ik mijn auto heb gepimpt.”

Wat vindt je vriendin van je vernieuwde wagen?

“Je bedoelt of ze bang is voor boetes? Ik ben een keurige chauffeur hoor. Bekeuringen vallen bij mij nooit op de mat. Het gaat me puur om het pimpen van mijn auto. Ik vind het heerlijk om de vakbladen door te spitten. En ik ga regelmatig op de koffie bij mijn autogarage om te kijken welke nieuwe ontwikkelingen er allemaal zijn. Wie weet zie ik nog iets leuks voor m’n eigen auto. Ze vinden wat uit tegenwoordig.”

Heb je een voorbeeld van de ontwikkelingen?

“Nou, alleen al voor de kop van de versnellingspook heb je al in 10.000 verschillende vormen. Van gouden adelaar tot een pookknop met lcd-display. Zo’n scherm laat zien in welke versnelling je rijdt. Maar je kunt het ook grondiger aanpakken. Wil je bijvoorbeeld van een Fiat Panda een miniatuur-Ferrari maken? Dat krijg je voor elkaar met bumpers, spoilers en nieuwe koplampen. Of koop alles bij elkaar in een zogenaamde ‘body kit’.”

En hoe zit het met je autoverzekering?

"Die heb ik goed voor elkaar! Ik ben allrisk verzekerd met de WA Casco autoverzekering van FBTO. Zo krijg ik niet alleen schade aan mijn eigen auto vergoed. Maar ook schade aan de auto van een ander. Wel zo fijn, mocht ik onverhoopt toch een aanrijding hebben bijvoorbeeld. Ik hou van zekerheid!"

Misschien vind je dit ook interessant...