Naar inhoud

Overgangs­consulent

Heb je een FBTO Zorgverzekering (basisverzekering) en lichamelijke klachten omdat je in de overgang bent? En wil je hulp hoe je daarmee om kunt gaan? Dan kun je terecht bij een overgangsconsulent.

De vergoeding in het kort

Snel weten hoe het zit? Bekijk je vergoeding hieronder. Meer informatie vind je in de veelgestelde vragen.
2023
Basisverzekering
Nee
Aanvullende module
Ja
Eigen risico
Nee

Wat is een overgangs­consulent?

Een overgangsconsulent kan je begeleiden tijdens de overgang. Maar de overgangsconsulent gaat niet alleen over de overgang. Ze geeft gezondheidsadvies speciaal voor vrouwen. Bijvoorbeeld over opvliegers tijdens de overgang, menstruatiepijn of sneller zwanger worden.

Veelgestelde vragen

Je krijgt geen vergoeding uit de basisverzekering. Je krijgt wel een vergoeding vanuit de aanvullende module Zorg & Herstel.

Wat vergoedt de module Zorg & Herstel?

We vergoeden advies over:

  • overgangsklachten
  • zwanger worden en zwangerschap
  • menstruatieproblemen
  • anticonceptie
  • borstzelfonderzoek

In deze module vergoeden wij in totaal maximaal € 1500,- per kalenderjaar, per verzekerde voor de overgangsconsulent. Deze vergoeding kan minder zijn wanneer je al een andere vergoeding uit deze module hebt gekregen.

Let op: controleer of je nota aan de voorwaarden voor declareren voldoet. Wij controleren extra op persoonlijke AGB-code, prestatiecode en beroepsvereniging. Soms geeft jouw zorgverlener je een handgeschreven nota. Handgeschreven nota's zijn fraudegevoelig en niet altijd leesbaar waardoor de declaratie soms wordt afgewezen. Wij adviseren je daarom te vragen om een digitale of geprinte nota.

Bekijk ook de vergoeding in 2022.

Je krijgt geen vergoeding voor de kosten van voedingssupplementen of geneesmiddelen.

Je betaalt geen eigen risico.

Nee, je hebt geen eigen bijdrage.

Het consult moet worden gegeven door een zorgverlener die is aangesloten bij Care for Women. Je mag voor de overgangsklachten ook naar een overgangsconsulent van de Vereniging Verpleegkundig Overgangsconsulenten (VVOC). Of een zorgverlener die voldoet aan de kwaliteitseisen van één van deze organisaties.

Nee, je mag rechtstreeks contact opnemen met een zorgverlener.

Nee, je hoeft vooraf geen toestemming aan te vragen.

De module Zorg & Herstel kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Lees de voorwaarden

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De vergoeding in andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 20222021, of 2020.

Zo werkt de FBTO Zorg app

De FBTO Zorg app kan méér dan zorgnota's declareren alleen. Bekijk de video en ontdek alle voordelen!