Naar inhoud

Persoonlijke hulp­verlening buitenland

Heb je een FBTO Zorgverzekering en de module Zorg in het buitenland (Europa of Wereld) aanstaan? Dan krijg je uitgebreide hulpverlening in het buitenland. Voor als je in de problemen raakt door ziekte of een ongeval.

De vergoeding in het kort

Snel weten hoe het zit? Bekijk je vergoeding hieronder. Meer informatie vind je in de veelgestelde vragen.

2023
Basisverzekering
Ja
Aanvullende module
Zorg in het buitenland
Eigen risico
Alleen bij een vergoeding uit de basisverzekering

100% vergoed bij zorgverlener met contract

Dat is een zorgverlener waar we afspraken mee hebben. Je vindt onze gecontracteerde zorgverleners in de Zorgzoeker. Bij een zorgverlener zonder contract krijg je meestal minder vergoed

Wat vergoedt de module Zorg in het buitenland?

Met de module Zorg in het buitenland krijg je een vergoeding voor medische zorg die je in het buitenland met spoed nodig hebt.

Bekijk ook de polisvoorwaarden. Daarin lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Veelgestelde vragen

Wat vergoedt de basisverzekering?

De basisverzekering vergoedt alleen medisch noodzakelijke zorg in het buitenland. Lees meer over spoedeisende zorg in het buitenland.

Wat vergoedt de aanvullende module Zorg in het buitenland?

Met de aanvullende module Zorg in het buitenland ben je verzekerd voor spoedeisende hulpverlening. Je krijgt bij noodgevallen 24/7 uitgebreide hulpverlening. Dit krijg je van de FBTO Alarmcentrale +31 (58) 234 56 50. Dit nummer staat ook op je zorgpas.

Bekijk ook de vergoeding in 2022.

De medisch noodzakelijke zorg wordt uit de basisverzekering vergoedt tot maximaal het Nederlandse tarief. Hier betaal je wel eigen risico voor. De module Zorg in het buitenland vult nog aan wanneer de kosten in het buitenland het Nederlandse tarief overschrijden. Hier betaal je geen eigen risico over.

Nee, je hebt geen eigen bijdrage.

Je mag rechtstreeks contact opnemen met een zorgverlener.

Nee, je hoeft vooraf geen toestemming aan te vragen.

De module Zorg in het buitenland kun je direct aanzetten als je de FBTO Zorgverzekering afsluit. Maar je kunt de module ook later in het jaar aanzetten wanneer het jou uitkomt. De module gaat dan in op de 1e van de volgende maand. Zet je bijvoorbeeld in maart een module aan? Dan gaat de module 1 april in. Je kunt vanaf 1 april de module gebruiken. Dan ga je dus ook premie betalen.

Lees de voorwaarden

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De vergoeding in andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 202320222021.

Zo werkt de FBTO Zorg app

De FBTO Zorg app kan méér dan zorgnota's declareren alleen. Bekijk de video en ontdek alle voordelen!