Diëtetiek bestaat uit voorlichting en advies op het gebied van voeding en eetgewoonten. De diëtetiek heeft een medisch doel. Hoe deze zorg er voor jou uitziet hangt af van welke zorg de diëtist jou te bieden heeft.
Vanuit de basisverzekering krijg je een vergoeding voor 3 uur diëtetiek door een diëtist. Dit is 3 uur per kalenderjaar. Om een vergoeding te krijgen moet je voldoen aan 2 voorwaarden:
Hoeveel je vergoed krijgt hangt af van de polis die je hebt. En van wie je de zorg krijgt. Je krijgt minder vergoed bij een zorgverlener zonder contract. Je vindt de diëtisten met wie wij een contract hebben met de FBTO Zorgzoeker.
Zorgverlener met contract:
Zorgverlener zonder contract:
Bekijk de maximale tarieven (pdf) die wij vergoeden bij een zorgverlener zonder contract.
Niet alle methodes om af te vallen worden vergoed met de basisverzekering of de aanvullende module. Je krijgt bijvoorbeeld geen vergoeding voor:
Je hebt geen verwijzing nodig.
Staat de aanvullende module Conditie & Fitheid bij jou aan? En wil je graag voedingsvoorlichting of advisering op het terrein van voeding, zonder medisch doel? Dan krijg je wel een vergoeding als je graag meer wilt leren over voeding van een gewichtsconsulent of diëtist.
De gewichtsconsulent moet zijn aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. De vergoeding is maximaal € 150,- per kalenderjaar.
Of red jij je prima met online programma van Happy Weight? Ook dit wordt vergoed onder de module Conditie & Fitheid tot maximaal € 150,- per kalenderjaar.
De module Conditie & Fitheid kies je tegelijk met de basisverzekering. De module blijft aanstaan tot en met 31 december.
Ja, je betaalt eigen risico voor zorg uit de basisverzekering als je 18 jaar of ouder bent. Voor een vergoeding uit de aanvullende module heb je geen eigen risico.