Naar inhoud

Brillen

Heb je een FBTO Zorgverzekering en heb je de module Gezichtszorg & Orthodontie aanstaan? Dan krijg je een vergoeding voor brillen.

Wat is het?

Met een bril kun je de scherpte van het zicht te verbeteren.

Wat wordt vergoed in 2019?

Voor de vergoeding van brillen hebben we afspraken gemaakt met Specsavers:

  • Elk volwassen lid van het gezin kan 1 keer per jaar een complete bril op sterkte uitzoeken en ontvangt daarvoor een vergoeding van € 100,-.
  • Daarnaast kan elk meeverzekerd kind tot 18 jaar 1 keer per jaar een (kinder)bril uitzoeken en ontvangt daarvoor een vergoeding van € 100,-.
  • Extra glasopties of duurdere monturen moet je zelf betalen.
  • De volwassen klant besteedt minimaal € 100,- voor een bril voor volwassenen en minimaal € 100,- per kind tot 18 jaar voor een (kinder)bril.

Waar kan ik naartoe?

Je kunt naar de winkels van Specsavers. De vergoedingen zijn te combineren met andere kortingen of acties van Specsavers. De vergoeding wordt gelijk bij het betalen in de winkel verrekend. Vergeet niet om je zorgpas mee te nemen naar de winkel.

Let op: Soms zijn de kosten hoger dan de vergoeding. Dat verschil betaal je zelf. Bijvoorbeeld: je kiest een montuur met glazen, bril uit waar je € 200,- voor betaalt. De maximale vergoeding uit de module Gezichtszorg & Orthodontie is € 100,-. Je betaalt in dit voorbeeld dus € 100,- zelf.

Heb ik eigen risico?

Er geldt geen eigen risico voor vergoedingen uit de aanvullende module.

Wanneer kan ik de module Gezichtszorg & Orthodontie aanzetten?

De module Gezichtszorg & Orthodontie kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Wat zijn de voorwaarden?

Bekijk hier de voorwaarden voor de aanvullende modules (pdf) van FBTO.