Naar inhoud
een vader lacht tegen de baby in zijn ene arm, terwijl hij met de andere hand het aanrecht schoonmaakt

Pas je verzekering aan na geboorte baby

Een kindje krijgen is een van de mooiste momenten van je leven. Ben je weer terug op aarde? Check even je woonverzekering.
11 februari 2021
Niets zet je leven zo op zijn kop als een pasgeboren baby. Jouw eigen ritme is ineens volledig aangepast aan die van de baby. Je slaapt minder en je voelt je erg verantwoordelijk. Je kijkt zelfs een beetje anders naar de wereld. De eerste glimlach van de kleine maakt het allemaal dubbel en dwars waard. Wat ook gebeurt is dat je door alle veranderingen of vermoeidheid nog weleens iets vergeet. Denk je ook aan je woonverzekering?

Waar heb je een woonverzekering voor nodig?

De voornaamste woonverzekering is de inboedelverzekering. Je bank, kleding, boeken en laptop. Al die spullen in huis zijn verzekerd voor schade door brand, storm, inbraak, diefstal en lekkage. Soms ben je zelfs verzekerd als jij of iemand uit je gezin iets laat vallen of omstoot. Meestal heb je hier een all risk verzekering voor nodig. Geef de geboorte door, dan ben je voor het hele gezin verzekerd. Je kind kan bijvoorbeeld per ongeluk iets stukmaken of omgooien. Zeker zodra hij of zij begint te kruipen en ontdekken, zit een ongeluk in een klein hoekje.

Bij FBTO kun je kiezen uit 2 inboedelverzekeringen. Weten wat de verschillen zijn? Vergelijk de inboedelverzekeringen.

Je spullen verzekerd als je op stap bent

Daarnaast zal je de komende tijd veel met de kleine op stap zijn. Bezoekjes naar het consultatiebureau bijvoorbeeld. Of rondjes wandelen in de buurt als de baby onrustig is. Met de buitenshuisverzekering verzeker je waardevolle spullen die je onderweg meeneemt.

Wat moet ik verder doorgeven?

Wanneer je een kind krijgt, geef dit dan snel door aan alle verzekeraars en voor alle verzekeringen die je hebt. Zoals je zorgverzekeringen en eventuele verzekeringen voor aansprakelijkheid, rechtsbijstand, overlijdensrisico en uitvaart. Je polis wordt dan aangepast en in sommige gevallen ook de premie. Bonustip: heb je nog geen overlijdensrisicoverzekering? In sommige situaties kan het een hele handige verzekering zijn. Bijvoorbeeld als je een gezin hebt.

Goed verzekerd wonen, ook als je kind iets stukmaakt

Met de woonverzekeringen van FBTO verzeker je je huis en je spullen. Wil je ook verzekerd zijn als je kind iets stukmaakt of bijvoorbeeld een glas wijn over jouw nieuwe bank gooit? Kies dan voor een inboedelverzekering met de aanvullende module All Risk.

Misschien vind je dit ook interessant...