Naar inhoud

Dit vergoedt de FBTO Basis inboedelverzekering

Met de FBTO Basis inboedelverzekering zijn je spullen in je huis verzekerd voor schade. Hier lees je meer over de vergoeding van de basis inboedelverzekering.

We vergoeden reparatie of de dagwaarde

Kunnen je spullen gerepareerd worden? En krijg je voor de schade een vergoeding uit de basis inboedelverzekering? Dan betalen we de kosten voor de reparatie. De kosten om je spullen te repareren mogen niet hoger zijn dan de dagwaarde en maximaal € 2500,-. De dagwaarde is de waarde die de spullen hadden op het moment van schade. Alle spullen worden minder waard dan toen je ze in de winkel kocht. Bijvoorbeeld door slijtage. Of omdat er nieuwere techniek is. Daardoor wordt de waarde van elektronische spullen snel lager. Om de dagwaarde te bepalen, gebruiken we afschrijvingslijsten.

Kunnen je spullen niet gerepareerd worden? Dan krijg je met de basis inboedelverzekering de dagwaarde tot maximaal € 2500,- vergoed.

Afschrijvingslijst bepaalt dagwaarde

Bekijk hieronder het overzicht met voorbeelden van veelgebruikte spullen en de afschrijving. In de kolom ‘afschrijving per jaar’ zie je met hoeveel procent de waarde ieder jaar daalt. Goed om te weten: de tabel is een richtlijn. Je kunt er geen rechten aan ontlenen. Kun je niet vinden wat je zoekt? Bekijk dan ook de complete afschrijvingslijst van de basis inboedelverzekering (pdf).

Voorwerp Afschrijving per jaar Zolang schrijven we af
T-shirt 50% 2 jaar
Smartphone (Apple iPhone) 25% 4 jaar
Smartphone (overige merken) 33% 3 jaar
Apple Macbook 17% 6 jaar
Andere laptops tot € 1200,- 25% 4 jaar
Tablets alle merken, ook Apple iPad 25% 4 jaar
Bril en zonnebril 25%  4 jaar
Televisie 10% 10 jaar
Wasmachine < € 600,- 10% 10 jaar
Wasmachine > € 600,- 7% 15 jaar
Kasten - kunststof fineer 10% 10 jaar
Kasten - massief hout 7% 15 jaar
Bank - stof < € 500,- 17% 6 jaar
Bank - leer 7% 15 jaar

Je betaalt € 500,- eigen risico

Dat betekent dat je bij schade de eerste kosten zelf betaalt. Wij betalen het bedrag dat overblijft. Voor elke schade die je meldt, betaal je eigen risico.

Check de polisvoorwaarden

Wil je precies weten wat je vergoed krijgt met de FBTO Basis inboedelverzekering? Check dan de polisvoorwaarden (pdf).