Naar inhoud

Informatie fietsverzekering

Heb je net een nieuwe (elektrische-) fiets gekocht? Gefeliciteerd! Als je op deze pagina bent gekomen dan ben je nu vast op zoek naar een fietsverzekering.

Helaas, we hebben geen FBTO Fietsverzekering

Wil je je fiets verzekeren tegen schade of diefstal? Dat kan niet bij FBTO. Maar wel bij onze collega’s van Centraal Beheer. Zij zijn net als FBTO onderdeel van Achmea.

De FBTO Inboedelverzekering kan je helpen

Want als je fiets of e-bike bijvoorbeeld thuis staat en die gestolen wordt krijg je een vergoeding. Wel zo handig! Want dan heb je al je spullen in je huis én op je terrein goed verzekerd. Heb je net een nieuwe e-bike? Kijk dan naar de Diefstal plus module. Want voor je dure, diefstalgevoelige spullen ben je dan extra goed verzekerd.

Schade aan je fiets of e-bike door ongelukjes in het verkeer

Want een ongeluk kan in een klein hoekje zitten. Meestal is het ongeluk ook klein, gelukkig maar. Maar als je met je e-bike onderweg bent en er gebeurt toch iets dan helpen we je graag. Bijvoorbeeld met schade, en als je wilt dat de andere partij die betaalt. Kies dan de FBTO Rechtsbijstandverzekering module Verkeer.

Of heb je per ongeluk zelf schade gemaakt?

Het kan ook andersom zijn. Dat je schade hebt gemaakt aan iemand of de spullen van iemand met je fiets. Voor deze ongelukjes verzeker je je met een FBTO Aansprakelijkheidsverzekering. Hou je er rekening mee dat je maar tot 25 km/u mag met een e-bike? Anders valt die niet meer onder je aansprakelijkheidsverzekering.

Meer fietsen?

Er zijn veel redenen waarom je vaker de fiets kunt pakken. Bijvoorbeeld op Fiets naar je Werk Dag!
Lees onze blog
fiets naar je werk dag