Naar inhoud
Gerben tuiniert met zijn schoonmoeder

De keuze van Saskia & Gerben: kangoeroe­wonen

Ze kiezen voor een win-win situatie; Saskia's moeder woont in een kangoeroewoning in de tuin. Ze vertellen over de keuzes die ze hebben gemaakt en hoe ze dit project verzekeren.

Eenzaamheid voorkomen: kangoeroewonen

Wat doe je als je ouderlijk huis te groot wordt voor je moeder van 86? Saskia en Gerben besloten dat huis te kopen, te verbouwen én haar moeder te laten kangoeroewonen in een huis bij hun in de tuin. Een win-winsituatie voor beide partijen, maar wel een verantwoordelijkheid die om een passende verzekering vraagt. Tip: met het persoonlijk zorgadvies van FBTO krijg je antwoord op vragen over bijvoorbeeld langdurige zorg. 

“Wij waren bang voor eenzaamheid in de toekomst.”
Gerben tuiniert met zijn schoonmoeder. Op de achtergrond zien we de kangoeroewoning en woning
Gerben en zijn schoonmoeder staan voor de kangoeroewoning.

Een prefab chalet: speciaal voor ouderen

Het was Gerben die met het idee kwam van een mantelzorgwoning: “Ik heb het ouderlijk huis van Saskia altijd een fijn huis gevonden: er hangt een prettige sfeer. ” De 1e stap was een aanvraag bij de gemeente. En met een mantelzorgverklaring van de huisarts was het eigenlijk allemaal verrassend snel geregeld. Gerben: “We hebben gekozen voor een prefab chalet, speciaal voor ouderen. Het huis is in de fabriek gebouwd, werd in 2 delen geleverd en stond toen zo in de achtertuin. Het ging zo snel en soepel dat ik me er nog steeds wel eens over verbaas.” Gerben heeft in overleg met FBTO de kangoeroewoning laten verzekeren met de woonverzekering van FBTO. Zo hebben ze een woonverzekering die bij hun woonsituatie past.

Hoe verzeker je je als mantelzorger?

Zorgverzekering afsluiten

Bij FBTO kies je zelf je zorgverzekering met de aanvullende modules die jij nodig hebt. Zo houd je grip op je zorgkosten. Lees meer over onze Zorgverzekering

Aanvullende modules

Bij FBTO kun je naast je basisverzekering aanvullende modules kiezen. Ook modules die gericht zijn op mentale gezondheid. Lees meer over aanvullende modules

Zorgadvies

Heb je persoonlijk advies nodig over zorg? Bijvoorbeeld wachtlijsten, second opinion of langdurige zorg. Je kunt FBTO Zorgbemiddeling bellen. Lees meer over FBTO Zorgbemiddeling

Module Zorg & Herstel

Met de module Zorg & Herstel verzeker je je aanvullend voor bijvoorbeeld een training mindfulness. Je leert beter omgaan met stress. Lees meer over Zorg & Herstel

Kies jouw ideale woonverzekering

Wil jij net als Saskia & Gerben een kangoeroewoning verzekeren? Bij FBTO kies je zelf hoe je je huis en spullen verzekert.
Bereken je premie
Gerben zit met zijn schoonmoeder aan de eettafel met een tablet voor zich

3 tips van Saskia & Gerben

  • Laat je niet afschrikken door de grootte van zo’n project. Begin met een aanvraag voor mantelzorg bij de huisarts, en deel deze met de gemeente voor de aanvraag van een mantelzorgwoning.
  • Heb je een huurwoning? Bij sommige wooncorporaties is het mogelijk om een tijdelijke aanbouw of zorgunit bij je huurhuis te plaatsen.
  • Een mantelzorgwoning bouwen? Let erop dat in de woning bepaalde aanpassingen worden gedaan: brede gangen en deuren, lage aanrechtkastjes en een toegankelijke badkamer.

Familiebericht

De moeder van Saskia is overleden. We danken Saskia, Gerben en hun familie dat zij het mooie en persoonlijke verhaal met ons en onze klanten wilden delen.

Meer inspirerende klantverhalen

Meer relevante verhalen