Naar inhoud
Jaap speelt gitaar met een kleinzoon

Opa Jaap start een familieband

Ooit waren kleinzoon Daan en opa Jaap onafscheidelijk. Maar Daans puberteit drijft ze uit elkaar. Hun gedeelde passie voor muziek brengt Jaap op het idee van een band. Een familieband.

Aflevering 1: Jammen met opa Jaap

Hoe bereik je je puberende kleinzoon? Jaap heeft een plan. Ze beginnen een band: Euonymus. De zoektocht naar meer bandleden en een repetitieruimte begint. Gaat het ze lukken? 

Meer zien over de familieband?

Repeteren en optreden in coronatijd: dat wordt een behoorlijke uitdaging. In de volgende afleveringen ontdek je meer over Euonymus.

Hoe blijf je in contact met je kleinzoon?

Jaap en zijn kleinzoon Daan hebben een gedeelde liefde: muziek! Als peuter deed Daan al vrolijk mee als Jaap zijn gitaar pakte. Maar tijden veranderen en de schattige peuter van toen is nu een puber met een druk sociaal leven, waarbij gamen een belangrijk onderdeel is. Jaap mist zijn kleinzoon. Dus gaat hij op zoek naar een hobby voor hen samen. Hij belt zijn kleinzoon: “wat vind je ervan om een band te beginnen?”. Daar had Daan wel oren naar. Zo gezegd, zo gedaan. Een oude vriend van Jaap heeft wel een schuur om in te oefenen.

2 generaties, 1 familieband

Daan vraagt 2 van zijn vrienden of ze ook mee willen doen. De pubers zijn enthousiast en al snel vormen ze een band. Een band met 2 generaties: opa Jaap en de jongeren van nu. Het klikt goed tussen de bandleden, alleen ze missen nog een bandnaam. Dat wordt Euonymus: de Latijnse naam voor de plant Kardinaalsmuts, die naast de oefenschuur groeit. Een band, een naam en een oefenruimte zijn geregeld, het oefenen kan beginnen!
“We hebben nog steeds een goede band, maar hij krijgt toch een eigen leven. Hoort erbij” 
close-up van handen die gitaar spelen
de 4 bandleden van Euonymus lopen over straat

Benieuwd naar andere Doeners?

In Doeners volgen we mensen die niet blijven dromen. Of ze nu een oude auto opknappen of knokken om hun doelen te behalen: we laten zien wat er gebeurt als je je passie volgt.

Meer inspirerende klantverhalen