Naar inhoud
Opa Jaap speelt gitaar terwijl zijn kleinkinderen via de laptop in beeld zijn

Rock-down: een band beginnen in lock-down

Jaap en zijn kleinzoon besloten een band te beginnen. De eerste repetitie was een succes. Tijdens de lockdown verzinnen ze een manier om vanuit huis te kunnen repeteren. Werkte dat?

Aflevering 2: In rock-down

Zoveel mogelijk thuisblijven en minimaal 1,5 meter afstand. Een ramp voor de net-opgerichte band! Ze verzinnen een manier om te repeteren tijdens de lock-down. Gaat dat lukken?

Meer zien over deze bijzondere band?

Hoe begon het allemaal? En kan de familieband nog wel optreden in coronatijd? In de andere afleveringen ontdek je meer over Euonymus.

De band wil repeteren: maar hoe?

In de vorige aflevering zag je hoe opa Jaap met kleinzoon Daan en zijn vrienden besluiten een band te beginnen. De 1e repetitie van de band was een succes. Maar vlak daarna kondigt premier Rutte de intelligente lockdown aan. Repeteren kan niet meer, want het geluid gelijk laten lopen in een videovergadering blijkt onmogelijk. Gelukkig verzinnen ze een manier om toch samen te kunnen spelen op afstand. Zo wordt het 1e nummer van de band geboren. En dat smaakt naar meer!

Live optreden in coronatijd

Behalve covers van Jefferson Airplane, Greenday en Nirvana, speelt de band Euonymus ook een eigen nummer, geschreven door de zanger. Hun 1e nummer klinkt zo goed, dat ze graag een optreden willen geven. Maar dat mag natuurlijk niet, want de coronamaatregelen gelden nog steeds. De band besluit om een manier te zoeken waarop het wél kan.
“Het was wat knip- en plakwerk, maar het is gelukt.”
Jaaps kleinzoon is gitarist in de band
Gitaar versterker

Benieuwd naar andere Doeners?

In Doeners volgen we mensen die niet blijven dromen. Of ze nu een oude auto opknappen of knokken om hun doelen te behalen: we laten zien wat er gebeurt als je je passie volgt.

Meer inspirerende klantverhalen