Naar inhoud

Meer relevante verhalen

De vergelijker

De Vergelijker: elektrisch vs. sportief

Martijn heeft een sportieve Westfield en Rowan rijdt in een 100% elektrische Renault ZOE. In De Vergelijker vertellen ze waarom zij voor deze auto’s hebben gekozen.

Sportauto vs elektrisch rijden

Martijn heeft er jaren op gewacht, maar op zijn 50e kon hij eindelijk een sportwagen kopen. Het werd de Westfield, een handgemaakte Engelse sportwagen die hij kende van de circuits waar hij races bezocht. Jaarlijks rijdt hij een paar 1000 kilometer. Een unieke beleving, volgens Martijn. Dat komt omdat het een eenvoudige, maar erg krachtige auto is. “Dat betekent dat je er verstandig mee moet rijden” zegt Martijn.

“Als de banden warm zijn, gaat-ie bijna haaks de bocht om.”
Rowan staat naast haar elektrische auto
De elektrische auto wordt aangesloten op een laadpaal

Rowan kiest voor een elektrische auto

Rowan rijdt ongeveer 18.000 kilometer per jaar. Om brandstofkosten te besparen, koos ze voor een elektrische auto. De Renault ZOE sprak haar aan vanwege de mooie vormgeving en de moderne snufjes. Ze laadt de auto op via de laadpaal voor haar huis en kan daarna 175 kilometer rijden. Als ze de auto in de zuinige eco-stand zet, kan ze nóg verder rijden. De ZOE wekt ook nog eens zelf stroom op wanneer ze remt of het gas loslaat.

Welke autoverzekering past bij jou?

Verkeer

Met de module Verkeer ben je wereldwijd verzekerd voor juridische hulp en advies bij (letsel)schade door een ongeluk of aanrijding. Meer over de module Verkeer

Pechhulp

24/7 hulp bij pech onderweg. Of dit in je eigen woonplaats is, in het buitenland of allebei: met de aanvullende modules van FBTO kies je zelf. Meer over onze Pechhulp

Inzittendenverzekering

Met de module Inzittendenverzekering zijn alle personen in je auto verzekerd bij een ongeluk. Wel zo’n fijn idee. Meer over de Inzittendenverzekering

Basisverzekering vergelijken

We hebben 3 basis autoverzekeringen: WA, WA-Plus of WA-Casco. De keuze is aan jou! Vergelijk onze basis autoverzekeringen

Stel zelf je autoverzekering samen

Heb jij een sportwagen, elektrische auto of rij je in een heel ander model? En wil je daar zonder problemen van genieten? Kies dan voor de juiste autoverzekering.
Bereken je premie
Martijn staat geleund tegen zijn sportwagen

Elektrisch of sportief rijden? 3 tips

  1. Ben je prijzen aan het vergelijken? Let dan niet alleen op de aanschafprijs. Bij elektrische auto’s is die bijvoorbeeld vrij hoog, maar als je kijkt naar de kosten per kilometer, is elektrisch rijden wél voordeliger.
  2. Heb je een goed gevoel bij je eigen dealer en wil je je geliefde auto hier ook laten repareren wanneer je schade hebt? Met de module ‘Eigen keuze herstelbedrijf’ kan dat en regelt FBTO de rest.
  3. Ga je voor een tweedehands auto? Controleer dan altijd de onderhoudshistorie en kilometerstand. Als je een proefrit maakt, check dan ook of alle bedieningsknopjes nog goed werken.

Meer inspirerende klantverhalen