Naar inhoud

Oldtimerrijders. Hoe doen zij het?

Waar moet je aan denken als je van plan bent om een oldtimer aan te schaffen.
2 september 2019

Rijden in een oldtimer is een bijzondere ervaring

Droom jij ook van een oldtimer? Zo’n mooie, oude auto om aan te sleutelen of een bijzondere trip mee te maken? 200.000 Nederlanders gingen je voor. Niet zo gek, want rijden in een oldtimer geeft een bijzondere ervaring. Het geluid is anders en stoer, het rijden geeft een nostalgisch gevoel en zelfs de geur van zo’n rit is typisch: een bijzondere beleving! In dit artikel vertellen we je alles over het leven van de oldtimerbezitter.

Is een oldtimer voor jou haalbaar?

Denk je eraan om een oldtimer te kopen? Bedenk dan van tevoren wat bij jou past. De ene oldtimer heeft meer onderhoud nodig dan de andere. En hoe zeldzamer de auto, hoe duurder de aanschaf en de onderdelen. Check daarnaast of de oldtimer die je wilt de weg op mag en apk is goedgekeurd. Schrikt dit je af? Dat hoeft niet! Er zijn genoeg goed onderhouden oldtimers te vinden. En bijkomend voordeel: voor de meeste oldtimers hoef je minder of zelfs géén wegenbelasting te betalen. En als je een tijdje aan je oude auto gaat klussen, kun je het kenteken schorsen. Dan hoef je even helemaal geen verzekering, wegenbelasting en apk te regelen.

Lees het verhaal van Claude, die een garage vol heeft met 6 oldtimers. En Pieter vertelt over zijn liefde voor zijn Lelijke Eend.

Oldtimer tekening
Detail oude Lada

Hoe verzeker je een oldtimer?

De FBTO Autoverzekering stel je samen zoals jij dat wilt. Ook als je een oldtimer hebt! Kies voor WA, WA-Plus of WA-Casco, afhankelijk van de leeftijd van je auto en de gewenste dekking. Je vult je basis autoverzekering aan met de modules die bij jou en je oldtimer passen. Zo betaal je dus alleen voor wat je zelf kiest. Kies bijvoorbeeld voor de module WA-Casco, waarmee je onder andere verzekerd bent voor schade aan de eigen auto. Handig, want schade herstellen aan een oldtimer kost veel geld. Met meerdere modules valt er genoeg te kiezen. En heb je al een autoverzekering bij FBTO? Dan pas je deze makkelijk en snel aan in MijnFBTO. Soms is een oldtimer zo speciaal, dat ons systeem de auto niet kan vinden. Bel ons dan even. Via (058) 234 56 78 helpen we je graag verder.

Leuke oldtimer-weetjes

Een oldtimer kost dus wat onderhoud, maar de charme van zo’n oude auto maakt dat het helemaal waard. Daarom nog wat leuke weetjes. Wist je dat:

  • er 265 auto's van een eeuw of ouder staan geregistreerd in Nederland?
  • de oudste geregistreerde oldtimer die bij FBTO is verzekerd, uit 1925 komt? Het is een Ford Model T.
  • een auto een oldtimer is als ‘ie 40 jaar of ouder is?
  • er bij FBTO 303 oldtimers verzekerd zijn?
  • de stalling van een oldtimer gemiddeld € 78,- per jaar kost? (bron: fehac)
  • 96% van de oldtimers op benzine rijdt?

Stel zelf je autoverzekering samen

Heb jij een sportauto, elektrische auto of rij je in een heel ander model? En wil je daar zonder problemen van genieten? Kies dan voor de juiste autoverzekering.

Weten hoe anderen het doen? Lees het in de rest van de verhalen