Naar inhoud

Aanschafwaarde­vergoeding bij je autoverzekering

Heb je een WA-Plus of WA-Casco verzekering van de FBTO Autoverzekering? Dan krijg je bij diefstal en total loss het bedrag terug dat je voor de auto betaalde als de schade binnen 3 jaar na aankoop ontstaat. Dat noemen we aanschafwaarde­vergoeding. De auto mag niet duurder zijn geweest dan € 50.000,-. Het maakt niet uit of je een nieuwe of tweedehands auto hebt.

Aanschafwaarde of dagwaarde?

Hoe lang geldt de aanschafwaarde­vergoeding voor mijn auto bestaan? Wat krijg ik vergoed? En wanneer is mijn auto total loss? Bekijk de video voor het antwoord.

Je krijgt de aanschafwaarde terug bij diefstal of total loss

Heb je schade aan je auto binnen 3 jaar na aankoop? Dan betalen we de kosten voor de reparatie. Als de reparatiekosten hoger zijn dan twee derde van de aanschafwaarde, vergoeden we de schade niet. Je auto is dan total loss en je krijgt dan de aanschafwaarde terug. Zo werkt dat:

  • Je levert je auto, sleutels, accessoires en kentekenbewijs in.
  • We betalen de aanschafwaarde van de auto.
  • De aanschafwaarde toon je aan met een rekening of bankafschrift.

Voorbeeld: je hebt een auto gekocht voor € 44.000,-. Dat is de aanschafwaarde. Bij total loss of diefstal binnen 3 jaar na aankoop van de auto krijg je € 44.000,- vergoed. Kun je de aanschafwaarde niet aantonen? Dan geldt de regeling voor als je de auto langer dan 3 jaar hebt.

Heb je de auto langer dan 3 jaar? Dan vergoeden we de dagwaarde

Bij schade vergoeden we de kosten voor reparatie. Heb je je auto langer dan 3 jaar? En zijn de reparatiekosten hoger dan twee derde van de aanschafwaarde? Dan vergoeden we de schade niet. Je auto is dan total loss en je krijgt dan de dagwaarde terug. Is de dagwaarde hoger dan de aanschafwaarde? Dan vergoeden we de dagwaarde. Zo werkt dat:

  • Je levert je auto, sleutels, accessoires en kentekenbewijs in.
  • We betalen de dagwaarde van de auto.
  • Onze expert bepaalt de dagwaarde.

Aanschafwaarde hoger dan € 50.000,-?

Voor auto’s met een aanschafwaarde hoger dan € 50.000,- geldt een aparte regeling. Je krijgt bij total loss of diefstal binnen 3 jaar na aankoop de dagwaarde + 10% van ons terug nadat je de auto, sleutels, accessoires en kentekenbewijs inlevert. Onze expert bepaalt de dagwaarde.