Naar inhoud

No-claimbeschermer van de FBTO Autoverzekering

Met de extra optie No-claimbeschermer kun je de basisverzekering van je FBTO Autoverzekering uitbreiden. Deze extra optie kun je kiezen bij de WA, WA-Plus en WA-Casco verzekering. De No-claimbeschermer voorkomt dat je terugvalt in bonus malus treden en daardoor de korting op je premie verliest bij schade. We passen bij schade alleen je schadevrije jaren aan. Je kunt de extra optie No-claimbeschermer het hele jaar door aan- en uitzetten.

No-claimkorting op je premie door schadevrije jaren

No-claimkorting is de korting die je krijgt op je premie als je geen schades meldt. We berekenen je no-claimkorting aan de hand van je schadevrije jaren. Voor ieder jaar dat je geen schade meldt, krijg je 1 schadevrij jaar erbij. Hoe meer schadevrije jaren, hoe hoger je no-claimkorting. Dit noemen we ook wel de bonus-malusregeling.

Behoud je no-claimkorting na schade met de no-claimbeschermer

Rijd je al jaren schadevrij? Dan heb je een hoge no-claimkorting opgebouwd. Heb je gekozen voor de extra optie No-claimbeschermer van de FBTO Autoverzekering? Dan hou je dezelfde bonus malus trede als wij een schade betalen. Je krijgt het procent aan korting dat bij deze trede hoort. Dit geldt alleen als je maximaal 1 schade per jaar meldt. Het aantal schadevrije jaren dat je hebt, passen we wel aan. Let op! Dit geldt alleen voor schades die ontstaan na de ingangsdatum van de no-claimbeschermer.

Wat verandert er als we een schade betalen?

Betalen wij een schade en staat de extra optie No-claimbeschermer aan? Dan houd je je bonus malus trede en de no-claimkorting die bij deze trede hoort. Je schadevrije jaren worden wel aangepast.

  • Heb je meer dan 16 schadevrije jaren? En meld je 1 schade? Dan val je terug naar 10 schadevrije jaren.
  • Heb je 0-15 schadevrije jaren? Dan val je 5 schadevrije jaren terug per schade die je meldt.
  • Heb je minder dan 0 schadevrije jaren? Dan val je altijd terug naar -5 schadevrije jaren. Lager kan niet.

Goed om te weten: je betaalt geen premie voor deze extra optie als je meer dan 13 schadevrije jaren hebt. Meld je schade? En val je daardoor terug in schadevrije jaren? Dan ga je ook premie betalen voor de optie no-claimbeschermer.

Extra opties bij de basisdekking van de FBTO Autoverzekering

De No-claimbeschermer is 1 van de extra opties die je kunt kiezen bij de basisverzekering van de FBTO Autoverzekering. Wil je de basisverzekering nog meer uitbreiden? Kies dan bijvoorbeeld ook voor Eigen keuze herstelbedrijf of voor Eigen risico. Lees meer over de extra opties van de FBTO Autoverzekering.

Veelgestelde vragen

De optie no-claimbeschermer zorgt ervoor dat je op dezelfde bonus malus trede blijft staan als wij een schade betalen. Je krijgt het procent aan korting dat bij de bonus malus trede hoort. Heb je schade? En staat de optie no-claimbeschermer aan? Dan passen we alleen je schadevrije jaren aan. 

Meld je schade zo snel mogelijk, het liefst binnen 3 dagen. Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld via MijnFBTO. Maar je kan ook schade melden via Whatsapp. We vertellen je graag hoe je online schade kunt melden.

Je schadevrije jaren worden lager als we je schade vergoeden. Hoeveel jaren er af gaan, hangt af van hoeveel schadevrije jaren je hebt. En het aantal schades dat wij betalen. Op de polis staat hoeveel schadevrije jaren je hebt. In de polisvoorwaarden (pdf) lees je wat je schadevrije jaren worden als we 1, 2, 3 of 4 schades betalen. Als de schade niet je eigen schuld is, heeft dit in de meeste gevallen geen invloed op je schadevrije jaren.

Meer weten?