Naar inhoud

Ringleiding, FM- en bluetooth-apparatuur

Ben je slechthorend? Met de FBTO Zorgverzekering kun je een vergoeding krijgen voor een ringleiding, infrarood, FM- en bluetooth-apparatuur en streamers. Door de draadloze verbinding hoor je het geluid van je tv, radio of telefoon rechtsreeks op je hoortoestel of koptelefoon.

De vergoeding in het kort

Snel weten hoe het zit? Bekijk je vergoeding hieronder. Meer informatie vind je in de veelgestelde vragen.

2023
Basisverzekering
Ja
Aanvullende module
Nee
Eigen risico
Ja
Verwijzing nodig
Ja
Toestemming nodig
Alleen als je naar een leverancier zonder contract gaat

100% vergoed bij zorgverlener met contract

Dat is een zorgverlener waar we afspraken mee hebben. Je vindt onze gecontracteerde zorgverleners in de Zorgzoeker. Bij een zorgverlener zonder contract krijg je meestal minder vergoed

Veelgestelde vragen

Je krijgt een systeem dat je helpt om de deurbel, televisie, radio en telefoon te gebruiken. De vergoeding is voor mensen met gehoorproblemen en ernstig oorsuizen.

Ga voor een nieuw apparaat naar de leverancier
Je gebruikt de ringleiding, infrarood, FM- en bluetooth apparatuur minimaal 5 jaar. Heb je een nieuwe nodig? Ga dan voor een nieuw apparaat naar de leverancier. Heb je eerder een nieuw apparaat nodig? Dan vraagt de leverancier eerst toestemming aan bij ons.

Bekijk ook de vergoeding in 2022.

De tv, radio, telefoon of deurbel zelf.

Ja, je betaalt eigen risico.

Nee, je hebt geen eigen bijdrage.

Je kunt naar een leverancier die hoortoestellen en hoorhulp­middelen levert. Je vindt de gecontracteerde zorgverleners in onze FBTO Zorgzoeker.

Ja, je hebt een verwijzing nodig. In deze aanvraag staat waarom je het hulpmiddel nodig hebt. Een audiogram laat zien wat je wel en niet hoort. Vraag dit aan bij je KNO-arts, audiologisch centrum of Triage audicien. Met deze aanvraag kun je rechtstreeks naar een leverancier. Hij beoordeelt je aanvraag.

Ja, je hebt vooraf toestemming nodig als je kiest voor een leverancier gaat waarmee we geen contract hebben. Ook moet deze niet-gecontracteerde leverancier gecertificeerd zijn door de Stichting Audicienregister (StAr) of SEMH-AUD.

Lees de voorwaarden

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De vergoeding in andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 202320222021.

Zo werkt de FBTO Zorg app

De FBTO Zorg app kan méér dan zorgnota's declareren alleen. Bekijk de video en ontdek alle voordelen!