Naar inhoud

Per 1 september weer machtiging nodig bij wijkverpleging

Je hebt van ons een machtiging nodig voor niet-gecontracteerde wijkverpleging. Stichting Zorgrecht heeft deze uitspraak neergelegd bij de rechter. Daarom mochten wij vanaf 26 februari geen machtiging meer opvragen. Wij gingen in beroep, omdat we willen dat zorg betaalbaar en van goede kwaliteit blijft. Wij hebben gewonnen.

Je hebt een machtiging nodig voor niet-gecontracteerde wijkverpleging

We zijn tevreden met de uitspraak in het hoger beroep. Wij hebben afspraken met wijkverpleegkundigen met een contract. Zo houden we zorg onder andere betaalbaar. Met wijkverpleegkundigen zonder contract hebben we geen afspraken. We vragen een machtiging. Zo kunnen we je zorgplan samen met je zorgverlener bekijken. Bijvoorbeeld of de voorgestelde zorg en het aantal uren kloppen. En of je wijkverpleegkundige voldoet aan de landelijke eisen.

Na maart 2018 zorg bij een niet-gecontracteerde zorgverlener?

Dan kom je in een overgangsregeling. Vanaf 1 januari 2019 is een machtiging verplicht. Krijg je na 1 september 2018 een nieuwe schatting? Dan heb je ook een machtiging (pdf) nodig. Je krijgt van ons hierover een brief. Je nota’s betalen we direct aan je in plaats van je zorgaanbieder. Je moet wel zelf je nota’s declareren en betaalt zelf de zorgaanbieder.

Voor maart 2018 zorg bij een niet-gecontracteerde zorgverlener?

Wij betalen je nota’s uit aan jou in plaats van aan de zorgaanbieder. Je moet zelf je nota’s bij ons declareren en betaalt zelf de zorgaanbieder. Je ontvangt van ons hierover een brief.

Je eigen zorgaanbieder kiezen

Wil je geen geregel? Dan kies je voor gecontracteerde zorgaanbieders. Daarmee maken wij afspraken over kwaliteit en vergoeding. Vind met de Zorgzoeker je zorgaanbieder.