Naar inhoud

Online je zorggebruik bekijken

Met de FBTO Zorgverzekering bekijk je in Zorggebruik makkelijk je zorgkosten, vergoedingen uit aanvullende modules en je eigen risico. Om je zorgkosten te bekijken moet je inloggen met DigiD. Hier vind je handige informatie en uitleg over Zorggebruik.

Zorgkosten en eigen risico in Zorggebruik

In Zorggebruik vind je informatie over je zorgkosten en eigen risico:

  • Bekijk de zorgkosten per verzekeringsjaar. Je vindt in het overzicht ook je eigen risico.
  • Bekijk de vergoedingen die je hebt gekregen uit de aanvullende modules.
  • In je financieel overzicht vind je informatie over je premie, mogelijke zorgkosten of betaling van eigen risico.
  • Berichten van FBTO over je polis, zorgkosten of andere aanpassingen vind je in de berichtenbox. Hebben wij een bericht in je berichtenbox gezet? Dan krijg je hier altijd een mail over.

Zorgkosten betalen met iDeal

Je krijgt altijd bericht van ons als er een rekening van je zorgkosten klaarstaat. In dat bericht staat een verwachte datum wanneer we het bedrag van je rekening afschrijven. Soms komt die datum niet uit. Bijvoorbeeld omdat je in die periode al andere (grote) uitgaven hebt staan. Betaal dan de rekening meteen via iDeal. Deze functie zit ook in de FBTO Zorg app.

Inloggen in Zorggebruik doe je met DigiD

In het overzicht van je zorggebruik staat persoonlijke en medische informatie. De overheid heeft ons verplicht om medische informatie extra te beveiligen. Daarom kun je alleen inloggen via je persoonlijke DigiD. Bij het inloggen met DigiD, vul je naast het wachtwoord ook nog een extra code in die je per SMS krijgt. Heb je de DigiD app? Dan kun je makkelijk en veilig inloggen zonder extra SMS. Heb je nog geen DigiD? Vraag het dan aan via de website www.digid.nl. Zonder DigiD kun je niet inloggen in Zorggebruik. Lees op de website van DigiD ook meer over de DigiD app.

Tip: Op de inlogpagina van DigiD staat de keuze voor de DigiD app vooringevuld. Wil je niet inloggen via de DigiD app? Kies dan voor inloggen met een controle via SMS.

Partner en/of kinderen vanaf 12 jaar hebben eigen inlog

Heb je een partner op je zorgpolis staan? Of kinderen van 12 jaar of ouder? Dan zie jij als verzekeringnemer niet alle gegevens van de meeverzekerde(n). Je ziet bijvoorbeeld wel het declaratieoverzicht en de verrekening van de eigen risico nota’s. Maar je ziet niet in detail waarvoor kosten zijn gemaakt. Daarvoor moeten zij zelf inloggen met hun DigiD of je kunt een machtiging aanvragen. Voor kinderen jonger dan 12 zie je wel in detail de zorgkosten.