Naar inhoud

Stormschade gemeld, en nu?

Meer dan 10.000 schademeldingen kregen we de afgelopen maanden bij FBTO. Ben jij daar 1 van en heb je schade gemeld? Op deze pagina lees je precies hoe het nu verder gaat. Goed om te weten: het aantal schademeldingen brak alle records. Daarom kunnen we je minder snel helpen dan je gewend bent.

Bekijk je schade in MijnFBTO

Wil je weten hoe het precies met je schade is? Bijvoorbeeld of er al een reparateur is toegewezen? Dat bekijk je gemakkelijk in MijnFBTO. Daar kun je je schademelding ook aanvullen met extra informatie, documenten of foto’s. Is er sinds je laatste bezoek niets veranderd aan de voortgang? Dan is je schade nog niet afgehandeld en zijn we er mee bezig.

Schades met spoed

Alle schades met grote gevolgen behandelen we als eerste. Een afgewaaid dak bijvoorbeeld. Of ernstige lekkage. Kleinere schades, zoals een omgewaaide schutting, zijn daarom helaas wat later aan de beurt. Iedere dag zetten we alles op alles om ook deze schades zo snel mogelijk op te lossen.

Is je schade meer dan € 1000,-?

Dan meld je de schade eerst bij ons. Wij kunnen een reparateur voor je inschakelen. Of je kunt zelf contact met iemand opnemen. Je vraagt dan eerst een offerte op en deelt die met ons. Dat kan via je schademelding in MijnFBTO. Mailen naar schaderegeling@fbto.nl kan ook, zet het schadenummer dan in het onderwerp.

Wij beoordelen of de kosten in de offerte gebruikelijk zijn in de markt. Als je offerte bij ons binnen is, nemen we binnen 10 werkdagen contact met je op.

Is je schade minder dan € 1000,-?

Dan mag je direct zelf de reparatie van je schade regelen. Dat doe je zo:

  1. Maak eerst goede foto’s van de schade.
  2. Laat de schade repareren.
  3. Zorg voor een factuur van de reparatie waarop de uren en het gebruikte materiaal duidelijk op staan.
  4. Meld je schade online in MijnFBTO. Daar kun je de foto’s en de rekening toevoegen. Dat hoeft dus pas na de reparatie.
  5. Als je schade is verzekerd, betalen we je het bedrag terug dat op de factuur staat minus het eigen risico.

Is je schade minder dan € 200,-? Die hoef je niet te melden

Heb je deze schade al gemeld? Dan kun je die schademelding annuleren. Dat doe je bij jouw schademelding in MijnFBTO. Bij stormschade heb je namelijk altijd een eigen risico van € 200,-. Ook als je bij je opstalverzekering gekozen hebt voor een eigen risico van € 0,-. Je krijgt dus geen vergoeding voor stormschade onder de € 200,-. Deze hoef je daarom niet te melden.

Goed om te weten: heb je bij de opstalverzekering gekozen voor € 300,- eigen risico? Dan is je eigen risico bij storm ook € 300,-. In dat geval geldt dus dat je schades onder € 300,- niet bij ons hoeft te melden. In MijnFBTO zie je welk eigen risico je gekozen hebt.

Veelgestelde vragen

Soms krijg je schade niet vergoed. Bijvoorbeeld als die schade is ontstaan door constructiefouten, bouwfouten of slecht werk door een bouwbedrijf of loodgieter. Dan kun je die persoon of dat bedrijf aansprakelijk stellen voor de kosten die je maakt om de schade te herstellen. Dat kan bijvoorbeeld door je rechtsbijstandverzekering  in te schakelen.

Meer lezen over stormschade

De volgende keer ben jij de storm te snel af. Lees onze blogs vol slimme tips en handige informatie om schade te voorkomen.