Naar inhoud
Linda en Bjorn lopen over de steiger in de haven

Hoe bereid je een wereldreis voor?

In deel 1 ontmoetten we Björn & Linda die met hun boot De Sirena de wereld rondzeilen. Wat komt er bij zo’n reis kijken?

Niet dromen, maar doen

We volgen mensen die niet blijven dromen, maar gaan doen! We volgen ze om te zien hoe zij hun dromen waarmaken. Van dwars door Australië met de fiets, tot het besluit een nieuwe passie te volgen en beeldhouwer te worden. Zo trekken Björn en Linda voor 3 jaar de deur achter zich dicht om de wereld rond te zeilen. Baan opgezegd & huis verkocht. Het grote avontuur begint nu. Hijs de zeilen!

Bjorn kijkt in de boot op vaarkaart
Bjorn controleert de touwen

Kennis om te overleven

Bij een zeilreis rond de wereld ben je soms wekenlang op zee. Dat vraagt om goede voorbereiding. Daarom volgden Björn en Linda cursussen en workshops.

Linda controleert de motor in de boot

"We kunnen alles nu zelf"

Tijdens de grootste oversteek van het Panamakanaal naar Frans-Polynesië zijn Björn en Linda zo’n 6 weken op zee. Als er dan iets misgaat, moeten ze goed voorbereid zijn. Björn: “We hebben een cursus meteorologie gedaan, zodat we beter kunnen inschatten wat het weer doet. Ook volgden we workshops over bijvoorbeeld elektra, over hoe je een zeil moeten repareren met naald en draad en hoe je de motor moeten onderhouden.” Linda maakt van tevoren kookschema’s. Bij gebrek aan vers voedsel maken ze veel gebruik van gedroogd en ingeblikt eten. “Ik zie het echt als een uitdaging om zo voedzaam mogelijk te eten op de boot. Die schema’s helpen daarbij.”

Björn en Linda hijsen de zeilen - Deel 2

De voorbereidingen komen tot een eind. Het moment is daar: Björn en Linda varen uit! Bekijk de video.

Het avontuur begint!

Björn en Linda varen uit, hun dromen tegemoet. Welke mooie, spannende en onverwachte avonturen gaan ze meemaken tijdens hun reis? We blijven het stel volgen met af en toe een update. En we ontvangen ze met open armen als ze uitgereisd zijn en terugkomen.

Meer inspirerende klantverhalen