Naar inhoud
Bjorn en Linda staat op de zeilboot te zwaaien

Het grote zeilavontuur tegemoet

Dag huis, dááág werk! Björn & Linda gaan 3 jaar lang de hele wereld rond met hun zeilboot De Sirena. Op avontuur!

Niet dromen, maar doen

We volgen mensen die niet blijven dromen, maar gaan doen! We volgen ze om te zien hoe zij hun dromen waarmaken. Van dwars door Australië met de fiets, tot een kangoeroewoning bouwen met je (schoon)ouders. Zo trekken Björn en Linda voor 3 jaar de deur achter zich dicht om de wereld rond te zeilen. Baan opgezegd & huis verkocht. Het grote avontuur begint nu. Hijs de zeilen!

Linda pakt dozen in
Wijst met vinger plek op wereldbol aan

Een grote droom komt uit

Zeilen is altijd een groot onderdeel geweest van het leven van Björn en Linda. Sterker nog… door zeilen hebben ze elkaar ontmoet; als begeleiders op zeilkamp. De vonk sloeg letterlijk over bij het kampvuur. In de jaren erna maakten ze samen verre reizen met de boot. En sinds 3 jaar is daar het grote plan: samen de wereld rond met eigen zeilboot! Om die droom waar te maken, moesten ze flink aan de slag. Twee jaar geleden kochten ze hun boot ‘De Sirena’. Ze komt uit 1974 en is al een keer de wereld overgegaan met de vorige eigenaar. Een goed teken! Dan kan ze het dus aan. Familie en vrienden worden ingelicht. Linda: “Iedereen vond de reisplannen geweldig en we hoorden vooral dat het stoer is dat we alles achterlaten. Dat vonden ze eigenlijk het meest spannend aan ons hele plan.” Het huis in Utrecht ging in de verkoop en het werk werd opgezegd.

“Toen ik mijn baan had opgezegd, was daar het 1e besefmoment: we gaan!”

Vakantie vieren aan wal

De route is inmiddels goed uitgestippeld. Maar een zeilreis van 3 jaar lang betekent niet dat je alleen maar op de boot te vinden bent.

Zeilboot ligt in de haven

"We zeilen 1/3 van de tijd"

Linda: “We zijn ongeveer 1/3 van de tijd op de boot. De rest van de tijd vieren we gewoon lekker vakantie op alle mooie plekken waar we komen.” Het stel slaapt dan zoveel mogelijk op de boot die ze voor anker leggen bij of in de haven. “We hebben een bijboot waarmee we aan wal gaan.” Voor vrienden en familie die op bezoek willen komen is het wat lastig plannen. “We hebben nooit garantie wanneer we op welke plek zijn. Dat is afhankelijk van zoveel aspecten: het weer, de veiligheid, de voorraad.

Björn en Linda hijsen de zeilen - Deel 1

Björn en Linda maken zich op voor hun zeilreis: in 3 jaar de wereld rond. Bekijk de video!

Hoe bereid je zo'n zeilreis voor

We volgen Björn en Linda naar hun boot. Daar laten ze zien hoe ze alle praktische voorbereidingen treffen voor de reis. Wat moet je kunnen als je wekenlang op het water bent, welke spullen heb je nodig, welke kennis moet je van tevoren opdoen? Nog een laatste check en dan… uitvaren maar!

Meer inspirerende klantverhalen