Naar inhoud
Sanne helpt haar dochtertje bij het versieren van een taart vol fruit

De eerste keer de juiste supple­menten

Als Sanne zwanger is krijgt ze last van bekkeninstabiliteit. Met supplementen en gezonde voeding weet ze haar klachten te verhelpen. Daarom besluit ze haar verhaal te delen met anderen.

Bijzondere klantverhalen

Er sluipt een hoop routine in ons leven, maar eerste keren en laatste keren zijn altijd bijzonder. Dat zijn de momenten die we nooit meer vergeten. De dagen waarop we ons realiseren wat belangrijk is! In deze aflevering van de FBTO Podcast volgen we Sanne. Sanne is al een paar jaar werkzaam als manager bij een hotel, als blijkt dat ze zwanger is. Een gebeurtenis waardoor haar leven op het punt staat drastisch te veranderen. Niet alleen omdat ze een kindje verwacht, maar ook omdat ze in aanraking komt met wat achteraf haar passie blijkt: gezonde voeding en supplementen.
Sanne speelt met haar kinderen bij een muurtje met graffiti
Sanne loopt met haar kinderen door het bos

Zwangerschap en gezondheid

Als Sanne klaar is met haar studie Facility management, gaat ze aan de slag bij een schoonmaakbedrijf. In een tijd waarin in banen schaars zijn, heeft ze mazzel; er is een mogelijkheid om in 2 jaar opgeleid te worden tot manager bij een hotel. Na 4 jaar hard werken, komt ze erachter dat ze zwanger is. Onverwacht, maar zeker niet ongewenst! Sanne besluit dat ze niet alleen heel goed voor zichzelf wil zorgen, maar ook extra wil stilstaan bij de vitaminen en mineralen die ze binnen moet krijgen voor de baby. Voor Sanne niet gek; ze is vanuit huis gewend om bezig te zijn met gezonde voeding. Sanne: “Ik ging al naar mijn werk met een gezonde salade. Gezonde voeding had mijn interesse omdat ik merk dat mijn lichaam daar goed op reageert.” Wanneer Sanne ontdekt dat ze zwanger is, besluit ze direct naar de natuurwinkel te gaan om supplementen te kopen. “Toen ik thuiskwam zag ik dat er veel e-nummers en toevoegingen inzaten. Dat paste niet bij mijn gezonde leefstijl, omdat ik juist minder snelle suikers, e-nummers en andere verstorende stoffen wil innemen. En nu zat het zelfs in een supplement voor de zwangerschap! Dat ging zo tegen mijn gevoel in dat ik dacht; daar ga ik onderzoek naar doen.”

Het voordeel van de twijfel: juiste supplementen en gezonde voeding

4 maanden later, als Sanne op de helft van haar zwangerschap zit, blijkt dat ze bekkeninstabiliteit heeft ontwikkeld. “Ik geloof erin dat je lichaam zelf, door gezond te leven, dingen kan oplossen. Daarom besloot ik om een thuisstudie over voeding te doen.” Sanne leest over voeding tijdens de zwangerschap en leert wat de juiste voedingsstoffen zijn. En hoe je dat veilig kunt beïnvloeden. “Vanuit de kennis die ik heb opgedaan tijdens een thuiscursus, ben ik online gaan zoeken naar veroorzakers van een bekkeninstabiliteit. Toen las ik een artikel over vitamine D en magnesiumtekort bij zwangere vrouwen met bekkeninstabiliteit. Het onderzoek was zo goed onderbouwd, dat ik besloot om dit het voordeel van de twijfel te geven.” Sanne haalt de supplementen in huis en neemt een hoge dosis in, natuurlijk binnen de veilige marges. “Ik had zelfs al een afspraak staan bij de fysiotherapeut via mijn werk, omdat ik vanwege de bekkenklachten mijn werk niet meer goed kon doen. Ik had enorm veel pijn en moest tussendoor rusten. Het is ongelofelijk, maar binnen 1 week was de pijn van mijn bekkeninstabiliteit verdwenen. Toen ik eenmaal bij de fysiotherapeut kwam was ik klachtenvrij!”

Met de juiste supplementen en gezonde voeding weet Sanne haar bekkeninstabiliteit in 1 week te verhelpen. Een week! Had ze dat maar eerder geweten. Wauw! Dit moet iedereen horen. Sanne besluit dit niet voor zichzelf te houden. Ze vindt dat ze ook andere zwangere vrouwen hiervan op de hoogte moet brengen. “Vooral verloskundigen móéten hiervan afweten, want die begeleiden alle zwangere vrouwen.” Geheel onverwacht ontdekt Sanne haar passie, of misschien zelfs haar missie. “Dat was het moment dat ik dacht; ik wil eigenlijk alle andere zwangere vrouwen hierin helpen en begeleiden. Zodat iedere zwangere vrouw weet dat er op een natuurlijke manier véél meer te doen is aan zwangerschapskwalen.”

Sanne's missie

Benieuwd hoe Sanne van haar passie haar missie maakt? Beluister de podcast en ontdek hoe ze met haar ervaring andere vrouwen helpt. 

Stap voor stap je dromen waarmaken

Niet alleen heeft Sanne haar passie ontdekt; ze durft de stap te nemen om haar dromen na te jagen en om voor zichzelf te beginnen. Voor iedereen die ook mooie dromen heeft, maar nog niet de stap heeft gezet, heeft ze een advies: “Doe het! Heb vertrouwen in jezelf en maak vanuit dat vertrouwen plannen om je dromen te realiseren. Je hoeft niet meteen in het diepe te springen, je kunt het ook stap voor stap doen. Zo heb ik dat ook gedaan en daar ben ik nog steeds heel erg blij mee!”

Meer inspirerende klantverhalen