Naar inhoud
Zorgverhalen van onze klanten

Kies voor gáán, ook als het even tegenzit

Onze klanten zijn doorzetters. Ze klimmen na een val weer het zadel in, gaan na een operatie op reis of vinden door een burn-out hun passie. Met FBTO hebben zij zorg in eigen hand.

Onbezorgd leven, dat willen we allemaal! Maar soms zit het even niet mee en heb je wat extra zorg nodig. Onze klanten zijn doorzetters die kiezen voor gáán! En wij gaan met ze mee. Zo hebben zij de zekerheid die ze nodig hebben om toch hun dromen waar te maken. Want met FBTO heb je zorg in eigen hand.

Voel de vrijheid en kies voor gáán

Na een val weer in het zadel

Paardrijden is Esra met de paplepel ingegoten. “Het is echt onderdeel van wie ik ben. Ik zet alles op alles om de top van de Nederlandse paardensport te halen”. De weg er naartoe is niet eenvoudig: door een val met haar paard loopt Esra op haar 17e blijvend hersenletsel op. Maar 3 maanden later zit ze voor het eerst weer op haar paard. Ze moet en zal blijven paardrijden na haar val: “oefenen, oefenen en doorzetten. Ik wilde het op mijn manier tóch voor elkaar krijgen”. En na 3 jaar rijdt Esra dan ook haar 1e wedstrijd. Tussen rijders zonder handicap! Ze straalt van trots. 
Zorgverhalen van onze klanten
zorgverhalen van onze klanten

Op een later leeftijd tóch je droomreis waarmaken

Evert kreeg op zijn 60e een herseninfarct. Tijdens zijn herstel ontdekte hij het wielrennen. Het plan is nu om dwars door Australië te fietsen en zijn verre familie te ontmoeten. Evert traint elke dag vol plezier voor zijn grote avontuur, maar tijdens zijn voorbereidingen krijgt hij te maken met tegenwind: zijn heup is versleten en hij moet geopereerd worden. “Mijn droomreis lijkt ver weg, maar ik heb er nog steeds zin in en blijf zoeken naar manieren om de 6.500 kilometer down under af te leggen”. Zoals een camper: als het fietsen niet lukt, kan hij toch flink wat kilometers maken!

Door een burn-out een nieuwe passie ontdekken

Sanne wilde wereldkampioen veldrijden worden en zette alles op alles om haar droom waar te maken. “Ik bleef maar doorgaan en doorgaan, tot mijn lichaam heel hard ‘stop!’ riep”. Tijdens haar burn-out beseft Sanne zich dat ze altijd in de hoogste versnelling leefde. En ze komt erachter hoe belangrijk het is om af en toe even te ontspannen. “Toen ik stopte met de professionele sport, ontdekte ik dat het gewone leven pas écht topsport is”. Tegenwoordig gebruikt Sanne haar topsportervaring om anderen te ondersteunen: als mental coach helpt ze mensen hun doelen te behalen. 
Zorgverhalen van onze klanten
Zorgverhalen van onze klanten

Voel de vrijheid en kies voor gáán!

Wat je uitdaging ook is, wij gaan met je mee. Met je FBTO Zorgverzekering heb je zorg in eigen hand.

Misschien vind je dit ook interessant...