Naar inhoud

Noodweer op reis?

Krijg je te maken met een noodweer in het gebied waar je op vakantie bent? Denk bijvoorbeeld aan bosbranden, overstroming en hagelstenen zo groot als tennisballen? Je hebt schade en wilt het liefst zo snel mogelijk naar huis. Of je bent nog niet vertrokken en wil thuisblijven. En nu? Op deze pagina vind je het antwoord op je vragen.

Noodsituatie? Bel direct de FBTO Alarmcentrale

Breng eerst jezelf en je reisgenoten in veiligheid. Bel dan direct de FBTO Alarmcentrale op 058) 234 56 50. Je kunt 24/7 bellen. Vanuit het buitenland is het telefoonnummer van de FBTO Alarmcentrale +31 58 234 56 50. We helpen direct!

Luister altijd naar de plaatselijke overheid

Zij weten wat je moet doen tijdens een noodsituatie. Check ook de (plaatselijke) media.

Volg het advies van Ministerie van Buitenlandse zaken

Het advies staat op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Hier staat het laatste nieuws over je vakantiegebied. Bellen naar BuZa kan ook: +31 247 247 247.

Heb je je reis zelf geboekt?

Houd dan contact met je vervoersmaatschappij of reisorganisatie.

Hulp van het Calamiteitenfonds

Heftige gebeurtenissen met grote gevolgen zijn verzekerd via het Calamiteitenfonds. De kans is groot dat je reisorganisatie is aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Je reisorganisatie helpt je dan verder met de vergoedingen van je schade. Check ook de website van je reisorganisatie.

Zo meld je je schade

Heb je schade door het noodweer? Bijvoorbeeld door een bosbrand, storm of overstroming.

  • Online: meld je schade snel en makkelijk in MijnFBTO. Gewoon 24 uur per dag, 7 dagen in de week.
  • Toch liever een medewerker spreken? Dan kun je hier contact opnemen met ons.

Natuurgeweld & je reis- of annuleringsverzekering

Wil je precies weten hoe je bent verzekerd via je reis- of annuleringsverzekering? En in welke situaties? Lees dan de polisvoorwaarden.