Naar inhoud
toyota prius fans

Jelle vertelt over zijn Toyota Prius

Jelle is gek op zijn Toyota Prius. Hij toverde hem om in een luxe VIP-auto. "Mijn Prius voelt als een huiskamer."
29 juni 2020
Jelle uit Bilthoven is een echte Toyota Priusfan. En niet zomaar 1. Hij heeft de binnenkant van zijn Prius helemaal ingericht naar zijn eigen smaak. Met kussentjes, gehaakte kleedjes en gordijntjes. Hij heeft zelfs plannen voor een mini cocktail bar in de achterbank. Want Jelle houdt van gezelligheid. Met zo'n bijzondere bak, is het maar goed dat hij zijn autoverzekering op orde heeft.

Jelle en zijn hobby: de Toyota Prius

"Al sinds mijn 18e ben ik bezig met auto’s. Ik deed op amateurniveau zelfs mee aan races op het circuit. Daar had ik een eigen auto voor omgebouwd. Toen mijn broertje ernstig ziek werd kon ik mij minder concentreren tijdens het racen. Dat werd te gevaarlijk dus toen heb ik besloten om hiermee te stoppen. Ik zie mijn auto nu puur als hobby. Het doel is om van mijn huidige auto een luxe VIP-auto te maken. En dat lukt aardig!"

Waarom past deze auto bij jou?

"De meeste autobestuurders kopen een Prius niet als hobbyauto, maar hij past perfect bij mij. Daarom vind ik het bijzonder om juist van deze auto een hobbyauto te maken. Ik loop niet graag achter de mode aan en ben best eigenzinnig. Daarom heb ik mijn auto van binnen helemaal in eigen stijl gemaakt."

Wat betekent deze auto voor jou?

"Het is een stuk techniek waar ik me voor interesseer. Mijn Toyota Prius voelt als een soort huiskamer. Een huiskamer richt je in naar eigen smaak en moet er mooi en gezellig uit zien. Dit zie je terug in mijn eigen auto: ik heb kussentjes, kleedjes en gordijntjes en er staat een kleine cocktail bar achterin. Ik houd van gezelligheid!"

Leukste rit ooit gemaakt?

"Vroeger racete ik meer met mijn auto, dat waren echt de allerleukste ritten. Snelheid, daar houd ik van! De leukste rit met de Prius was op weg naar een autoshow. Mensen keken verbaasd naar mijn auto. Ik kreeg veel complimenten!"

Ooit weleens pech gehad langs de weg?

"Ik heb nog nooit pech gehad. En weet dus - gelukkig - niet hoe het voelt om met autopech langs de kant van de weg te staan. Wel heeft dit er voor gezorgd dat ik trouw ben geworden aan het merk Toyota. Een volgende auto wordt zeker weer een Toyota! En voor de zekerheid heb ik toch de module Pechhulp Binnenland aanstaan."

Kun je ons iets meer vertellen over het interieur?

"Ik hou van sfeer en gezelligheid. Als iemand met mij mee rijdt, moet hij of zij zich onderweg prettig voelen. Je moet je op je gemak voelen als je naast mij zit. Ik ben nog lang niet klaar met het interieur: er komen nog gordijntjes in en passende vloermatten. En ik wil de auto compleet maken met een cocktailbar! Klinkt goed, toch?"

Krijg je veel reacties uit je omgeving?

"Zeker! Ik krijg veel reacties van mensen om mij heen. Ik gebruik deze reacties als ik weer eens ga brainstormen over het interieur van mijn auto. Als het interieur helemaal klaar is ben ik van plan om mee te doen aan ‘Show and Shine’ autoshow. Als de auto door de keuring komt, is dat voor mij het mooiste compliment dat ik kan krijgen!"

Wat voor reacties krijg je dan?

"Een Prius heeft een stoffig imago, opa’s en oma’s rijden erin. Een Prius wordt niet vaak omgetoverd tot een showauto. Ik heb daar juist wel bewust voor gekozen. Ik krijg veel complimenten, omdat ik lef toon. ’s Zomers doe ik er nog andere velgen op. Wat nog meer positieve reacties oplevert in de buurt."

Hoe zit het met je autoverzekering?

"Ik was niet bij jullie verzekerd. Maar toen mijn auto steeds mooier werd, ben ik wel gaan shoppen voor een andere autoverzekering. Ik wilde een goede verzekering. En jullie stonden bovenaan het lijstje!"

Staat FBTO ook op jouw lijstje? Bereken je premie. En je weet binnen 2 minuten hoeveel je betaalt voor je autoverzekering.

Misschien vind je dit ook interessant...