Naar inhoud

Ze bestaan: Toyota Priusfans!

Show and Shine! Jelle tovert zijn Toyota Prius om in een luxe VIP-auto. Als hobby. "Mijn Prius voelt als een huiskamer."
17 maart 2017

Dit is Jelle uit Bilthoven. Hij is Toyota Priusfan. Echt waar. Jelle heeft de binnenkant van zijn Prius helemaal ingericht naar zijn eigen smaak. Bijzonder. Met kussentjes, gehaakte kleedjes en gordijntjes. Hij heeft zelfs plannen voor een mini cocktail bar in de achterbank. Jelle houdt van gezelligheid ;-)

Jelle ziet zijn auto puur als hobby

Al sinds mijn 18e ben ik bezig met auto’s. Ik deed op amateurniveau mee aan races op het circuit. Daar had ik een eigen auto voor omgebouwd. Toen mijn broertje ernstig ziek werd kon ik mij minder concentreren tijdens het racen. Dat werd te gevaarlijk en heb toen besloten om hier mee te stoppen. Ik zie mijn auto nu puur als hobby. Mijn doel is om van mijn huidige auto een luxe VIP auto te maken. En dat lukt aardig!

Waarom past deze auto bij jou?

Deze auto past perfect bij mij. Autobestuurders kopen een Prius niet als hobby auto. Daarom vind ik het bijzonder om juist van deze auto een hobby auto te maken. Ik loop niet graag achter de mode aan en ben best eigenzinnig. Daarom heb ik mijn auto van binnen helemaal in eigen stijl gemaakt.

Wat betekent deze auto voor jou?

Een auto betekent echt iets voor mij. Een stuk techniek waar ik me voor interesseer. Mijn Toyota Prius voelt als een soort huiskamer. Een huiskamer richt je in naar eigen smaak en moet er mooi en gezellig uit zien. Dit zie je terug in mijn eigen auto: ik heb kussentjes, kleedjes en gordijntjes en er staat een kleine cocktail bar achterin. Ik houd van gezelligheid!

Leukste rit ooit gemaakt?

Vroeger racete ik meer met mijn auto, dat waren echt de allerleukste ritten. Snelheid, daar houd ik van! De leukste rit met de Prius was op weg naar een autoshow. Mensen keken verbaasd naar mijn auto. Ik kreeg veel complimenten!

Ooit weleens pech gehad langs de weg?

Ik heb nog nooit pech gehad. En weet dus – gelukkig - niet hoe het voelt om met autopech langs de kant van de weg te staan. Wel heeft dit er voor gezorgd dat ik trouw ben geworden aan het merk Toyota. Een volgende auto wordt zeker weer een Toyota!

Kun je ons iets meer vertellen over het interieur?

Ik hou van sfeer en gezelligheid. Als iemand met mij mee rijdt moet hij of zij zich onderweg prettig voelen. Je moet je op je gemak voelen als je naast mij zit. Ik ben nog lang niet klaar met het interieur: er komen nog gordijntjes in en passende vloermatten. En ik wil de auto compleet maken met een cocktailbar! Klinkt goed, toch?

Krijg je veel reacties uit je omgeving?

Zeker! Ik krijg veel reacties van mensen om mij heen. Ik gebruik deze reacties als ik weer ‘ns ga brainstormen over het interieur van mijn auto. Als het interieur helemaal klaar is ben ik van plan om mee te doen aan ‘Show and Shine’ autoshow. Als de auto door de keuring komt is dat voor mij het mooiste compliment dat ik kan krijgen!

Wat voor reacties krijg je dan?

Een Prius heeft een stoffig imago, waar opa’s en oma’s in rijden. Een Prius wordt niet vaak omgetoverd tot een showauto’s. Ik heb daar juist wel bewust voor gekozen. Ik krijg veel complimenten. Omdat ik lef toon. ’s Zomers doe ik er nog ‘ns andere velgen op. Wat nog meer positieve reacties oplevert in de buurt.

Ben je al bij FBTO verzekerd?

Hmmm… Op dit moment ben ik nog niet bij jullie verzekerd, maar wel aan het shoppen voor een andere autoverzekering. Nu mijn auto steeds mooier wordt, wil ik er een goede verzekering bij. En jullie staan op dit moment wel bovenaan mijn lijstje!