Met een niet-gecontracteerde zorgverlener hebben we geen afspraken. Ga je naar een zorgverlener zonder contract? Dan krijg je meestal minder vergoed.
Je krijgt een vergoeding voor anticonceptiemiddelen zoals de pil, de prikpil of andere anticonceptiemiddelen die je nodig hebt op medische indicatie. Het anticonceptiemiddel moet voor vergoeding zijn opgenomen in het Geneesmiddelenvergoedingssysteem (GVS).
Laat je een spiraaltje of hormoonstaafje plaatsen of verwijderen? Kijk voor de voorwaarden en de hoogte van de vergoeding bij:
Je krijgt geen vergoeding voor:
FBTO Blijmaker: korting op menstruatieproducten
Met je FBTO Zorgverzekering krijg je 25% korting in de webshop van Yoni. Kies uit tampons, maandverband en inlegkruisjes van 100% biologisch katoen, een cup of menstruatieondergoed.
Bekijk ook de vergoeding in 2023.
Ben je 18 jaar of ouder? Dan betaal je eigen risico voor:
Goed om te weten, je betaalt geen eigen risico als je een spiraaltje of hormoonstaafje laat plaatsen of verwijderen bij een huisarts of bevoegd verloskundige.
Ja, soms betaal je een eigen bijdrage. Je betaalt maximaal € 250,- per kalenderjaar voor alle geneesmiddelen samen.
Op medicijnkosten.nl kun je per anticonceptiemiddel opzoeken:
Je hebt een recept nodig voor anticonceptie
De anticonceptiemiddelen haal je bij een apotheek. Wil je weten met welke apothekers wij een contract hebben? Gebruik dan de FBTO Zorgzoeker.
Laat je een spiraal of hormoonstaafje plaatsen door een gynaecoloog? Dan heb je een verwijzing nodig van de huisarts. De gynaecoloog regelt het spiraaltje of hormoonstaafje. Je hoeft dit niet zelf te regelen of op te halen.
Zorgzaken regelen doe je gewoon met de FBTO Zorg app op je mobieltje. Simpel en snel. Bekijk de video!