Naar inhoud

Spoedeisende tand­zorg in het buiten­land

Je krijgt in het buitenland een ongeval en moet met spoed naar een tandarts. Je kan niet wachten tot je thuis bent. Heb je een FBTO Zorgverzekering en met de module Zorg in het buitenland (Europa of Wereld)? Dan kun je een vergoeding krijgen voor spoedeisende tandzorg in het buitenland. Goed om te weten, je moet kunnen laten zien dat je dit niet had kunnen weten voordat je met vakantie ging.

De vergoeding in het kort

Snel weten hoe het zit? Bekijk je vergoeding hieronder. Meer informatie vind je in de veelgestelde vragen.

2023
Basisverzekering
Nee
Aanvullende module
Zorg in het buitenland
Eigen risico
Nee

Veelgestelde vragen

Je krijgt vergoeding van de tandheelkundige behandeling voor maximaal € 500,- per kalenderjaar, per verzekerde. Het gaat dan om pijnbestrijding en het nemen van noodvoorzieningen.

Bekijk ook de vergoeding in 2022.

Je betaalt voor een vergoeding uit de aanvullende module geen eigen risico.

Nee, je hebt geen eigen bijdrage.

Je kunt bij iedere tandarts in het buitenland terecht. Belangrijk om te weten: neem na de spoed behandeling de originele nota van de tandarts mee. De nota heb je nodig voor de vergoeding.

Bel altijd direct, maar in elk geval binnen 3 dagen, na het bezoek aan de tandarts met de FBTO Alarmcentrale. Je kunt 24/7 bellen met +31 (0)58 234 56 50.

Je mag rechtstreeks contact opnemen met een zorgverlener. 

Nee, je hoeft vooraf geen toestemming aan te vragen.

De module Zorg in het buitenland kun je direct aanzetten als je de FBTO Zorgverzekering afsluit. Maar je kunt de module ook later in het jaar aanzetten wanneer het jou uitkomt. De module gaat dan in op de 1e van de volgende maand. Zet je bijvoorbeeld in maart een module aan? Dan gaat de module 1 april in. Je kunt vanaf 1 april de module gebruiken. Dan ga je dus ook premie betalen.

Lees de voorwaarden

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De vergoeding in andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 202320222021.

Zo werkt de FBTO Zorg app

De FBTO Zorg app kan méér dan zorgnota's declareren alleen. Bekijk de video en ontdek alle voordelen!