Naar inhoud

Overgangs­consulent

Heb je een FBTO Zorgverzekering (basisverzekering) met de module Zorg & Herstel? Dan kun je naar een overgangsconsulent voor gezondheidsadvies speciaal voor vrouwen. Bijvoorbeeld over opvliegers tijdens de overgang, maar ook over menstruatiepijn of sneller zwanger worden.

De vergoeding in het kort

Snel weten hoe het zit? Bekijk je vergoeding hieronder. Meer informatie vind je in de veelgestelde vragen.
2023
Basisverzekering
Nee
Aanvullende module
Zorg & Herstel
Eigen risico
Nee

Veelgestelde vragen

Je krijgt geen vergoeding uit de basisverzekering. Je krijgt wel een vergoeding vanuit de aanvullende module Zorg & Herstel.

Wat vergoedt de module Zorg & Herstel?

We vergoeden advies over:

  • overgangsklachten
  • zwanger worden en zwangerschap
  • menstruatieproblemen
  • anticonceptie
  • borstzelfonderzoek

In deze module vergoeden wij in totaal maximaal € 1500,- per kalenderjaar, per verzekerde voor de overgangsconsulent. Deze vergoeding kan minder zijn wanneer je al een andere vergoeding uit deze module hebt gekregen.

Let op: controleer of je nota aan de voorwaarden voor declareren voldoet. Wij controleren extra op persoonlijke AGB-code, prestatiecode en beroepsvereniging. Soms geeft jouw zorgverlener je een handgeschreven nota. Handgeschreven nota's zijn fraudegevoelig en niet altijd leesbaar waardoor de declaratie soms wordt afgewezen. Wij adviseren je daarom te vragen om een digitale of geprinte nota.

Bekijk ook de vergoeding in 2022.

Je krijgt geen vergoeding voor de kosten van voedingssupplementen of geneesmiddelen.

Je betaalt geen eigen risico.

Nee, je hebt geen eigen bijdrage.

Het consult moet worden gegeven door een zorgverlener die is aangesloten bij Care for Women. Je mag voor de overgangsklachten ook naar een overgangsconsulent van de Vereniging Verpleegkundig Overgangsconsulenten (VVOC). Of een zorgverlener die voldoet aan de kwaliteitseisen van één van deze organisaties.

Nee, je mag rechtstreeks contact opnemen met een zorgverlener.

Nee, je hoeft vooraf geen toestemming aan te vragen.

De module Zorg & Herstel kies je tegelijk met de basisverzekering per 1 januari. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Lees de voorwaarden

Het vergoedingenoverzicht geeft een samenvatting van de voorwaarden. Je kunt hieraan geen rechten ontlenen. De polisvoorwaarden en de reglementen die hierbij horen, bepalen de vergoeding waar je recht op hebt.
De vergoeding in andere jaren vind je in de polisvoorwaarden van 202320222021.

Zo werkt de FBTO Zorg app

De FBTO Zorg app kan méér dan zorgnota's declareren alleen. Bekijk de video en ontdek alle voordelen!