Naar inhoud

Wijzigingen basisverzekering 2022

Ieder jaar verandert het een en ander in de basisverzekering. Dit is bepaald door de overheid en is bij elke zorgverzekeraar dus precies hetzelfde. Gelukkig verandert er in 2022 niet zoveel in de zorgverzekering. Lees er alles over op deze pagina.

Wijzigingen in de basis zorgverzekering

Hieronder zie je precies wat er is veranderd in de vergoedingen vanuit de basisverzekering. Wil je meer weten over hoe je verzekering er volgend jaar uitziet? Of welke belangrijke data er nog aankomen? Bekijk de pagina over je zorgverzekering in 2022.  

Autotransplantaten vergoed uit basisverzekering

Autotransplantaten is het verplaatsen van een eigen tand of kies naar een plek in je mond waar een tand of kies mist. In 2022 wordt dit vergoed uit de basisverzekering als je aan de voorwaarden voldoet. Goed om te weten: je betaalt in 2022 wel eigen risico voor deze behandeling.

Vergoeding overnachtingskosten na ziekenhuisbehandeling

De vergoeding voor overnachtingskosten na een ziekenhuisbehandeling is nieuw. Bijvoorbeeld bij CAR-T Celtherapie. De eerste 2 weken tijdens de behandeling verblijf je 2 weken in een gespecialiseerd ziekenhuis. Daarna is er nog steeds kans op ernstige complicaties. Daarom kun je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen van maximaal € 77,50 per nacht voor het overnachten in de buurt van het ziekenhuis. Denk aan een hotel. Je moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Vergoeding voor paramedische herstelzorg na COVID-19

Je kunt vanuit de basisverzekering een vergoeding krijgen voor paramedische zorg. Dit krijg je als je corona hebt gehad. En daardoor nog steeds last hebt van ernstige klachten en beperkingen. Paramedische zorg is bijvoorbeeld fysiotherapie, oefentherapie, ergotherapie en diëtiek. Deze vergoeding blijft zeker tot 1 augustus 2022 in de basisverzekering.

Korting bij jaarbetaling

Ook in 2022 krijg je 1% korting op je premie als je de premie per jaar betaalt.

Eigen risico blijft gelijk

In 2022 is de hoogte van het eigen risico € 385,-. Dat is net zo hoog als in 2021, er verandert dus niets. Meer weten? Lees hier alles over het eigen risico.

De zorgtoeslag stijgt

In 2022 wordt de zorgtoeslag verhoogd met maximaal € 36,- meer voor een eenpersoonshuishouden en maximaal € 40,- meer voor een meerpersoonshuishouden. Lees hier meer over zorgtoeslag.

Misschien vind je dit ook interessant...