Naar inhoud

Veranderingen in de aanvullende zorgverzekering

Op deze pagina lees je meer over wat er in 2023 verandert in de aanvullende modules van je zorgverzekering. We hebben een zo duidelijk mogelijk overzicht gemaakt. Wat er precies verandert per module, lees je hieronder. 

Onze aanvullende modules

Met een ruime en diverse keuze uit aanvullende modules betaal je alleen voor wat je kiest. 

5 veranderingen in 2023

Module Zorg in het buitenland

Met module Zorg in het buitenland ben je vanaf 2023 ook verzekerd als je reist naar een oranje gebied. Voor je zorgkosten is dat natuurlijk een zorg minder. Maar blijf voorzichtig. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert nog steeds om zo snel mogelijk te vertrekken uit dit gebied.

Module Zorg & Herstel

De maximale vergoeding vanuit module Zorg & Herstel stijgt in 2023 van €750,- naar € 1500,-. 
Ook breiden we het aanbod van EHBO-cursussen uit. Je krijgt in 2023 ook een vergoeding voor deze fysieke EHBO- en reanimatiecursussen:

  • Een basis reanimatiecursus via een opleidingsinstituut dat is aangesloten bij de Nederlandse Reanimatieraad (NRR) of werkt volgens de Nederlandse EHBO Richtlijnen.
  • Eerste hulp bij kinderongevallen via het Oranje of Rode Kruis.

Module Alternatieve geneeswijzen

In 2023 kun je ook homeopathische en antroposofische geneesmiddelen bestellen bij apotheken met wie FBTO niet samenwerkt. Let op: deze module kun je niet meer aanzetten in 2023. Vanaf 2021 hebben we deze module namelijk gestopt. Heb je de module al maar stap je over naar de FBTO Zorgverzekering Basis? Dan stopt de module voor jou ook.

Module Tand en module Tand ongeval

Vanuit module Tand en module Tand ongeval vergoedt FBTO vanaf 2023 geen esthetische en cosmetische behandelingen. Dit zijn behandelingen die alleen bedoeld zijn om het uiterlijk mooier te maken. Denk bijvoorbeeld aan het opvullen van spleetjes, afgebroken hoekjes repareren en het plaatsen van facings.

Gezichtszorg & Orthodontie

Ben je op zoek naar een schoonheidsspecialist? Dan vergoedt FBTO vanaf 2023 ook de behandelingen die je krijgt als je specialist is geregistreerd bij het SKIN-register of De Huidprofessional. Vanaf 2023 krijg je met module Gezichtszorg & Orthodontie geen vergoeding voor cosmetische en laserbehandelingen tegen acne.

Andere aanpassingen

Wil je weten wat er verandert in de basisverzekering? Hier staan alle aanpassingen op een rij.