Naar inhoud

Veranderingen in de aanvullende zorgverzekering

Op deze pagina lees je meer over wat er in 2020 verandert in de aanvullende modules van je zorgverzekering. We hebben een zo duidelijk mogelijk overzicht gemaakt. Wat er precies verandert per module, lees je hieronder. 

Goed om te weten: met de betaalservices van FBTO heb jij de regie over je zorgkosten.

We hebben 11 aanvullende modules

Met keuze uit 11 aanvullende modules betaal je alleen voor wat je kiest.

Module Alternatieve geneeswijzen

Veranderingen in 2020:
Je kunt alternatieve geneeswijzen nu ook vergoed krijgen in het buitenland. Je moet dan wel aan de voorwaarden voldoen. Lees meer over de module Alternatieve geneeswijzen

Module Gezichtszorg & Orthodontie

Veranderingen in 2020:
Ook voor mannen wordt elektrische epilatie in het geval van extreme haargroei op ongebruikelijke plaatsen vergoed. Het gaat dan om plekken in het gezicht of in de hals. In 2019 kregen alleen vrouwen hiervoor een vergoeding. In deze module verandert ook de eigen bijdrage die je betaalt voor een pruik. Deze geldt in 2020 ook wanneer je een toupet laat maken van je eigen haar. Declareer je een acn√©behandeling, camouflageles, of epilatie? Zorg er dan voor dat op de nota ook de geldige persoonlijke AGB-code van de zorgverlener staat. Lees meer over de module Gezichtszorg & Orthodontie.

Module Spieren & Gewrichten

Veranderingen in 2020:
Je kunt deze module ook gebruiken in het buitenland, wanneer je zorgverlener voldoet aan de voorwaarden. Heb je een fysiotherapeut nodig? Dan heb je geen verklaring meer nodig van een huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist. Tot juni 2019 moest dat nog wel. Lees meer over de module Spieren & Gewrichten.

Module Tand

Veranderingen in 2020:
Behandelingen met botox worden niet vergoed. Nieuw in de module Tand in 2020: je kunt deze ook gebruiken in het buitenland, wanneer je zorgverlener voldoet aan de voorwaarden. Daarnaast krijg je in 2020 een vergoeding voor autotransplantaten. Dit is het verplaatsen van je eigen tand naar een plek waar een tand ontbreekt. Je moet dan wel voldoen aan de voorwaarden. Lees meer over de Module Tand.

Module Gezinsplanning

Veranderingen in 2020:
Kraamzorg bij het adopteren van een kindje wordt in 2020 vergoed vanuit de basisverzekering. De vergoeding verdwijnt daarom uit de module Gezinsplanning. Je krijgt nu ook een vergoeding als je voor de bevalling al lactatiekundige hulp inschakelt. Dit is handig als bij een eerder kindje bijvoorbeeld problemen zijn geweest met de borstvoeding. Lees meer over de module Gezinsplanning.

Module Zorg & Herstel

Veranderingen in 2020:
In 2020 wordt de overgangsconsulent vergoed in deze module. Declareer je een behandeling van je overgangsconsultent? Zorg er dan voor dat op de nota ook de geldige persoonlijke AGB code van de zorgverlener staat. Daarnaast krijg je een vergoeding voor de overnachtings- en vervoerskosten bij een expertisebehandeling in het buitenland. Je moet dan wel toestemming krijgen voor die behandeling. De vergoeding voor reiskosten bij bezoek aan een opgenomen kind wordt uitgebreid. De vergoeding geldt in 2020 ook bij bezoek aan een opgenomen partner. Helaas wordt de mammaprint per 1 januari 2020 niet meer vergoed vanuit deze module. Lees meer over de module Zorg & Herstel.

We hebben niets veranderd in de modules:

Conditie & Fitheid
Ongevallen
Beter in je vel
Zorg in het buitenland

Wil je weten wat er verandert in de basisverzekering in 2020? Bekijk dan deze pagina met veranderingen in de basisverzekering.

Betaal alleen voor wat je kiest!

Je weet zelf het beste wat je nodig hebt. Daarom kies je bij FBTO uit 11 aanvullende modules. Zo stel je zelf de zorgverzekering samen die bij jou past. En betaal je alleen voor wat je kiest. Wat je ook kunt kiezen:

  • Het moment waarop je de premie betaalt
  • De hoogte van je vrijwillig eigen risico
  • Of je het verplicht √©n vrijwillig eigen risico in termijnen betaalt

Lees meer over de voordelen van FBTO.