Naar inhoud

Module Ongevallen

Veel ongelukken gebeuren gewoon thuis. Vaak zijn het kleine ongelukjes. Maar als er écht wat gebeurt, wil je goed verzekerd zijn. Met de module Ongevallen verzeker je je voor de financiële gevolgen van een ongeval.

De module Ongevallen is een aanvullende module van de FBTO Zorgverzekering. Je kiest de module gelijk met je basisverzekering. Maar je kunt de module ook later in het jaar aanzetten.

Daarom kies je deze module

 • Premie: € 1,50 per maand
 • Zet de module aan wanneer je wilt
 • Verzekerd tegen ongevallen
Bereken je premie 2 minuten

Wat is de module Ongevallen?

De module Ongevallen is een aanvulling op de basisverzekering van de FBTO Zorgverzekering. Met deze module krijg je een vergoeding voor blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval en overlijden als gevolg van ongeval.

Let op! Ben je 70 jaar of ouder? Dan passen we de uitkering aan. Je krijgt dan de helft uitgekeerd van wat je zou krijgen als je jonger bent dan 70 jaar. Je premie blijft gelijk.

Dit vergoedt de module Ongevallen

Raak je als gevolg van een ongeval blijvend invalide? Dan krijg je maximaal € 50.000,-. Bij overlijden krijg je € 10.000,-.
In de polisvoorwaarden (pdf) lees je precies wat wel en niet verzekerd is.

Andere dekking?

Kies een andere aanvullende module voor extra vergoedingen:

Met een ongeval bedoelen we ook:

 • Acute vergiftiging, behalve als de vergiftiging komt door het nemen van geneesmiddelen, genotmiddelen, bedwelmende, verdovende of opwekkende middelen. Of het binnenkrijgen van allergenen.
 • Besmetting door ziektekiemen of een allergische reactie. Dit is een rechtstreeks gevolg van een onvrijwillige val in het water of een andere stof. Gebeurt dit bij het redden van een mens of dier? Dan zien we dit ook als een onvrijwillige val.
 • Als je ongewild en plotseling stoffen of voorwerpen binnenkrijgt in het spijsverteringskanaal, de luchtwegen, de oren of de ogen waardoor inwendig letsel ontstaat. Hieronder valt niet het binnendringen van ziekteverwekkers.
 • Verstuiking, ontwrichting en scheuring van spier- en bandweefsel. Deze verwondingen ontstaan plotseling. En de plaats is geneeskundig vast te stellen.
 • Verstikking, verdrinking, bevriezing, zonnesteek en hitteberoerte.
 • Uitputting, verhongering en verdorsting door omstandigheden die niet te voorspellen waren.
 • Wondinfectie en bloedvergiftiging door een ongeval.
 • Complicaties of verergering van het ongevallenletsel. Dit is een direct gevolg van een geneeskundige behandeling.

De module Ongevallen valt onder onze schadeverzekeringen

Bij FBTO kun je zowel een zorgverzekering als schadeverzekeringen afsluiten. Goed om te weten: de module Ongevallen is een schadeverzekering. Daarom valt de module Ongevallen officieel onder een andere bedrijfsnaam. Namelijk: Achmea Schadeverzekeringen N.V. Jij als klant merkt hier niks van! Maar daardoor kun je 2 verschillende bedrijfsnamen op je polis tegenkomen.

Veelgestelde vragen

De module Ongevallen vergoed blijvende invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval. Met de module Tand ongeval verzeker je tandheelkundige zorg door een tandarts of kaakchirurg als gevolg van een ongeval, bijvoorbeeld een ongeluk in het verkeer of thuis.

Ja, de module geldt voor alle leeftijden. Als je 70 jaar of ouder bent, passen we de uitkering wel aan. Je krijgt dan de helft uitgekeerd van wat je zou krijgen als je jonger bent dan 70 jaar. Je premie blijft gelijk.

Nee, hiervoor zet je de module Ongevallen bij je reisverzekering aan.

Nee, je eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering. Lees meer over je eigen risico.

Documenten

Lees alles over de aanvullende modules in de polisvoorwaarden. Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument.