Naar inhoud

FBTO Opstalverzekering ook voor zzp

Werk je vanuit huis of heb je een praktijk aan huis? Dan is je zakelijke ruimte vaak automatisch meeverzekerd op de FBTO Opstalverzekering.

  • Als je een kantoor aan huis hebt
  • Je zakelijke ruimte meeverzekerd
  • Heb je schade? App je schade!

Zakelijke ruimte als zzp'er verzekerd

Werk je vanuit huis of heb je een praktijk aan huis? Dan is je zakelijke ruimte vaak automatisch verzekerd met de FBTO Opstalverzekering. Dat scheelt premie! Je hebt dan geen dure zakelijke verzekering nodig.

Dit is als je werkt in een ruimte die onder de ‘categorie Klein zakelijk’ valt. Dit houdt in dat:

  • Er wordt maximaal 60m² van de woning of van een bijgebouw gebruikt voor zakelijke activiteiten.
  • Je hebt geen personeel in dienst.
  • Je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
  • De waarde van je bedrijfsinventaris, handelsgoederen en voorraden zijn samen maximaal € 25.000,-.

Is je zakelijke ruimte nu wel of niet meeverzekerd?

We kunnen ons voorstellen dat je twijfelt. Het is lastig om in te schatten of je kantoor of praktijk in jouw situatie automatisch is meeverzekerd. We geven je graag wat voorbeelden. Lees snel verder. En kom je er toch niet uit? Neem dan even contact  met ons op.

Een zakelijke ruimte verzekeren

Schade door storm of inbraak aan je kantoor aan huis. Je moet er niet aan denken. Want hierdoor heb je extra kosten voor de reparatie en misschien kun je even niet werken.

Over de reparatiekosten hoef je niet in te zitten. Hiervoor heb je de opstalverzekering. Want een zakelijke ruimte samen met je woning verzekeren is bij ons vaak geen probleem. Dat komt doordat je in de eerste plaats je huis verzekerd. De zakelijke ruimte is vaak een kleiner gedeelte van de woning of bijgebouw. Is je kantoor of praktijk aan huis niet groter dan 60m²? En valt het in de ‘categorie Klein zakelijk’? Dan is deze ruimte automatisch meeverzekerd op de FBTO Opstalverzekering.

Alleen het kantoor of de praktijk verzekeren kan niet

Wil je alleen je kantoor of de praktijkruimte verzekeren? En niet je woongedeelte? Dan kun je je zakelijke ruimte niet bij ons verzekeren. Hiervoor moet je een zakelijke verzekering afsluiten. 

Een garagebox verzekeren op een ander adres kan niet

Werk je vanuit een garagebox op een ander adres? Die kun je niet bij ons verzekeren. Je kunt het bijgebouw namelijk alleen verzekeren als het op jouw adres staat. En alleen in combinatie met je woonhuis.

Korting op je premie met een eigen risico

Je kunt ook kiezen voor de extra optie Eigen risico. Hoe hoger het bedrag van het eigen risico, hoe hoger de korting.

Deze verzekeringen kunnen interessant voor je zijn

Precies weten wat de verzekering voor zzp'ers vergoedt?

Je leest het in de polisvoorwaarden.