Naar inhoud

FBTO Inboedelverzekering ook voor zzp’ers

Met de FBTO Inboedelverzekering is je zakelijke inboedel vaak automatisch meeverzekerd. Voor bijvoorbeeld schade door storm, brand of inbraak op je werkplek.

Goed om te weten: je kunt je zakelijke inboedel niet verzekeren op de Basis inboedelverzekering van FBTO.

  • Als je een kantoor aan huis hebt
  • Zakelijke inventaris tot € 25.000,- meeverzekerd
  • Heb je schade? App je schade!

Zakelijk gebruik inboedel verzekerd

Wist je dat je met de FBTO Inboedelverzekering automatisch verzekerd bent als je je spullen ook zakelijk gebruikt? Dit is zo als je de spullen gebruikt in je kantoor, bedrijf of praktijk aan huis. Denk aan een laptop of de inventaris in je kantoor aan huis. Dat scheelt premie! Je hebt dan geen dure zakelijke inboedelverzekering nodig.
 
Dit is als je werkt in een ruimte die onder de ‘categorie Klein zakelijk’ valt. Dit houdt in dat:
  • Je bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
  • Je hebt geen personeel in dienst.
  • De waarde van je bedrijfsinventaris en voorraden zijn samen maximaal € 25.000,-.
  • Er wordt maximaal 60m² van de woning of van een bijgebouw gebruikt voor zakelijke activiteiten.  

Zijn je zakelijke spullen nu wel of niet meeverzekerd?

We kunnen ons voorstellen dat je twijfelt. Dat je niet zeker weet of je zakelijke spullen in jouw situatie automatisch zijn meeverzekerd. We geven je graag wat voorbeelden. Lees snel verder. En kom je er toch niet uit? Neem dan even contact met ons op.

Zijn je spullen in je kantoor aan huis meeverzekerd?

Heb je een eigen bedrijf? En werk je vaak vanuit huis? Bijvoorbeeld om je administratie bij te houden. Of om teksten en blogs te schrijven omdat je tekstschrijver bent. Dan moet je er niet aan denken dat er wat gebeurt met je laptop. Die heb je natuurlijk nodig om je werk te doen.

Geen zorgen. De spullen op je werkplek, de zogenoemde bedrijfsinventaris, zijn standaard tot maximaal € 25.000,-meeverzekerd op je FBTO Inboedelverzekering.

Zijn je spullen in je praktijk aan huis meeverzekerd?

Ben je bijvoorbeeld fysiotherapeut of geef je kookworkshops? En heb je een praktijk aan huis? Dan heb je daar veel spullen voor je werk staan. Natuurlijk wil je ze goed verzekeren. Want zonder je behandelbank of kookspullen kun je je werk niet doen. En dan heb je geen inkomsten.

Goed om te weten: zijn de spullen die in je praktijk staan niet meer waarde dan € 25.000,-? Dan zijn ze standaard meeverzekerd op je FBTO Inboedelverzekering.

Wat als je de schade per ongeluk zelf veroorzaakt

Laat je je laptop per ongeluk zelf vallen? Ook dat kun je meeverzekeren op de inboedelverzekering. Breid je dan verzekering uit met de All-risk inboedelverzekering. Zodat het perfect past bij jouw wensen.

Bedrijfspanden verzekeren kan niet

Werk je niet vanuit huis? Of zijn je zakelijke spullen thuis meer waard dan € 25.000,-? Dan kun je inboedel niet bij ons verzekeren.

Deze verzekeringen kunnen interessant voor je zijn

Precies weten wat de verzekering voor zzp’ers vergoedt?

Je leest het in de polisvoorwaarden.