Naar inhoud

Tand ongevallenverzekering

Schade aan je tanden door een ongeval? En wil je verzekerd zijn voor tandartskosten? Bij FBTO kun je je hiervoor op verschillende manieren verzekeren. 

Kies uit 2 verschillende modules

Je kunt je verzekeren voor tandheelkundige zorg door een tandarts, tandartsspecialist of orthodontist met de aanvullende module Tand ongevallen van de FBTO Zorgverzekering. En met de module Tand ongevallen van de FBTO Ongevallenverzekering.

De modules lijken erg op elkaar

Maar er zijn een paar verschillen. We zetten ze voor je op een rij:

  • Bij de ongevallenverzekering kun je de module Tand ongevallen dagelijks opzeggen. En bij de zorgverzekering kan dat alleen per 31 december van dat jaar.
  • De aanvullende modules van de zorgverzekering kun je maandelijks aanzetten. Deze module gaat dan in op de 1e van de volgende maand. De modules bij de ongevallenverzekering kun je dagelijks aanzetten.
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd op de zorgverzekering. Hierdoor kan de premie anders zijn dan de premie van de ongevallenverzekering.

We zetten de modules voor je op een rij

Ongevallenverzekering
Zorgverzekering
Tandschade als gevolg van ongeval
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Verzekerd bedrag € 10.000,-
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Premie per maand € 0,95
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Overal ter wereld verzekerd
Wel verzekerd
Wel verzekerd
Dagelijks opzeggen
Wel verzekerd
Niet verzekerd
Jaarlijks (per 31 december) opzeggen
Niet verzekerd
Wel verzekerd

Bekijk de verschillen

In deze video leggen we je de verschillen nog eens uit.

Check of je beide modules nodig hebt

Wil je verzekerd zijn als je je gebit beschadigd door een ongeluk? Dan is het niet nodig dat je beide modules aan hebt staan. Je kunt ervoor kiezen om 1 van de modules uit te zetten. Dat kan het hele jaar. Zo geregeld.

Aanvullende modules aanzetten

Wil je een aanvullende module aanzetten? We leggen je graag uit hoe je dit doet bij je ongevallenverzekering  of je zorgverzekering.