Naar inhoud

Informatie caravan & vouwwagen­verzekering

Heb je net een nieuwe caravan of vouwwagen gekocht? Gefeliciteerd! Dan heb je misschien een verzekering nodig. Goed om te weten, een caravan of vouwwagenverzekering is niet wettelijk verplicht. Máár een goede verzekering is wel handig. Want schade die je veroorzaakt met je caravan of vouwwagen kan al snel in de papieren lopen.

FBTO heeft geen caravan- of vouwwagen­verzekering

Veroorzaak je tijdens het rijden met de caravan of vouwwagen schade aan anderen? Dan is die schade verzekerd met de FBTO Autoverzekering. De schade aan de caravan of vouwwagen zelf is niet verzekerd. Wil je je caravan verzekeren tegen schade of diefstal? Dat kan niet bij FBTO. Maar wel bij onze collega’s van Centraal Beheer. Zij zijn net als FBTO onderdeel van Achmea.

Heb je een ongeluk gehad met je caravan of vouwwagen?

En vind je dat de andere partij, die de schade heeft veroorzaakt, deze moet betalen? Soms gaat dat niet zo makkelijk. Met de FBTO Rechtsbijstandverzekering en de module Verkeer krijg je juridische hulp en advies áls er wat gebeurt. Dat geldt voor alle situaties als je in het verkeer bent. Dus bijvoorbeeld ook als je alleen met je auto rijdt.

Lang door Europa reizen met je caravan of vouwwagen?

Of blijf je wat dichterbij? Als je vaker even weg bent verzeker je je tripjes met de FBTO Doorlopende reisverzekering. Dat is handig omdat je dan geen losse verzekeringen per keer hoeft te kiezen. Én extra zeker: met de module Vervoer ben je verzekerd voor pechhulp onderweg. Deze kun je het hele jaar door zelf aanzetten.

Hulp na een ongeluk

Saskia krijgt de schrik van haar leven, een frontale botsing! Gelukkig helpt haar rechtsbijstandverzekering.
Lees verder in onze blog
Geluk bij een ongeluk met de rechtsbijstandverzekering