Naar inhoud
Man op motor op de weg

Verkeersrechtsbijstand. Wel of niet nodig?

Een ongeluk op de motor is zó gebeurd. Wat als een andere weggebruiker de schuld niet erkent?
3 mei 2021
Voor motorrijders is er niets fijners dan een dagje toeren. Maar je blijft kwetsbaar op de motor. Stel dat je een ongeluk krijgt doordat een automobilist je over het hoofd ziet. Schade aan je motor, je motorkleding, bagage en misschien zelfs letsel. Wat als die andere weggebruiker de schuld niet erkent en de schade niet wil laten vergoeden door zijn verzekering? Dan heb je juridische hulp nodig.

Rechtsbijstandverzekering voor in het verkeer en andere zaken

Met een verkeersrechtsbijstand krijg je juridische hulp en advies als je schade hebt opgelopen in het verkeer. Bij FBTO heet dit de Module Verkeer. Dat is 1 van de modules van de rechtsbijstandverzekering van FBTO. Andere modules die je kunt aanzetten, bieden bijvoorbeeld rechtsbijstand bij een conflict op je werk of als consument bij een aankoop. Zo verzeker je je alleen zaken waar jij mogelijk een conflict over kunt krijgen. De module Verkeer is, net als de opzittendenverzekering, een goede aanvulling op de FBTO Motorverzekering.

Onafhankelijke juridische hulp en advies

De module Verkeer biedt je onafhankelijke juridische hulp en advies in het verkeer. Het kan daarbij gaan om waardevermindering van je motor, schade aan bagage en kleding en letsel. Als je juridische hulp nodig hebt, kun je terecht bij de Stichting Achmea Rechtsbijstand. Daar werken ruim 500 juristen die zich gespecialiseerd in verschillende onderwerpen. Als het nodig is, kunnen zij advocaten uit hun netwerk inschakelen.

Dekking voor jou en degenen aan wie je toestemming geeft

De verzekering geldt voor jou en voor anderen die met jouw toestemming op jouw motor rijden. Dat is niet alles. Deze verzekering geldt namelijk voor jouw motor, maar óók voor jou persoonlijk in het verkeer. Word je bijvoorbeeld aangereden als fietser, voetganger of in de auto, dan ben je ook verzekerd.

Sluit je rechtsbijstandverzekering af

Kies jij ook voor verkeersrechtsbijstand op de motor? Het berekenen van je premie doe je in 2 minuten. Heb je toevallig al een FBTO Autoverzekering met de module Verkeer? Dan hoef je ‘m natuurlijk niet 2 keer af te sluiten.

Misschien vind je dit ook interessant...