Naar inhoud
Man in motorpak op een motor

Hoe kun je motorverzekering vergelijken?

Bepaal met deze 4 vragen wat je wilt verzekeren. Dan wordt vergelijken een stuk makkelijker
22 april 2021

Je hebt een prachtige nieuwe motor gekocht. Nu moet je hem nog verzekeren. Maar welke verzekering is de beste? Soms lijkt het wel appels met peren vergelijken. Een slimme manier om te vergelijken is eerst kiezen wat je precies wilt verzekeren. Heb je dat gedaan? Dan kun je online kijken welke verzekeraars aanbieden wat jij zoekt en welke premie je dan betaalt. Beantwoord deze 4 vragen en kom zo een stukje verder in het vergelijken van motorverzekeringen.

Een motorverzekering vergelijken: waar begin je?

Je hebt verschillende opties bij het kiezen van een motorverzekering. Welke past bij je? En bij je motor? We leggen het je uit. Liever lezen? De tekst gaat verder onder de video.

1. Wil je alleen schade aan anderen of ook je eigen motor verzekeren?

Wat wil je precies verzekeren: alleen schade aan anderen of ook aan je eigen motor? Een WA-verzekering verzekert alleen schade die je bij een ander veroorzaakt. Bij WA Plus ben je ook verzekerd voor sommige schades aan je eigen motor, buiten het verkeer. Bijvoorbeeld brand in de garage of diefstal. Met WA Casco ben je ook verzekerd voor schade in het verkeer. Ook als je die schade zelf veroorzaakt.

Bij een splinternieuwe of dure motor wordt vaak een WA Casco motorverzekering gekozen. Met deze all risk verzekering voor je motor weet je dat je niet zomaar voor onvoorziene kosten komt te staan bij schade.

2. Wil je ook in de winter verzekerd zijn?

Veel motorrijders rijden alleen met mooi weer op hun motor. Gewoon omdat ze de kou niet prettig vinden of niet de luxe hebben van bijvoorbeeld verwarmde handvaten. Bovendien is motorrijden bij sneeuw of gladheid niet goed voor je motor. Strooizout kan in allerlei onderdelen van je motor komen en die van binnen aantasten. Bij FBTO kun je kiezen voor winterstopkorting tussen 1 december en 1 maart. Je motor is dan niet verzekerd tijdens het rijden, maar wel voor schade door vallen, brand of diefstal. En in die periode krijg je korting op je premie.

3. Wil je spullen en letsel verzekeren voor jezelf en andere opzittenden?

Je wilt er liever niet aan denken, maar je kunt ook schade aan jezelf krijgen op de motor. Je bent nu eenmaal kwetsbaarder dan in een auto. Denk aan medische kosten, kosten bij invaliditeit of schade aan kleding of een rugtas. Die schade verzeker je met een aanvullende opzittendenverzekering. Neem je vaak iemand mee achterop voor een ritje? Dan is zo’n verzekering extra verstandig. Iemand die enthousiast bij jou achterop springt, denkt misschien niet na over schade na een ongeluk.

4. Wil je ook pechhulp krijgen of rechtsbijstand?

Bijna elke verzekeraar biedt jou de mogelijkheid om je te verzekeren voor pechhulp. Je belt een alarmcentrale en er komt iemand om je te helpen. Bij FBTO kun je kiezen voor pechhulp in binnenland of buitenland. Wil je ook verzekerd zijn voor juridische kosten bij een conflict in het verkeer? Dan kun je rechtsbijstand in het verkeer verzekeren.

Bereken je premie in twee minuten

Weet je nu wat je nodig hebt bij jouw motorverzekering? Bereken in twee minuten de premie van jouw ideale motorverzekering bij FBTO.

Misschien vind je dit ook interessant...