Naar inhoud
wereldreis zeilboot

Op wereldreis in een zeilboot

In je eentje de wereld rond in een zeilboot. Zoek dan maar eens een maatschappij die je wil verzekeren. Werner vond FBTO.
30 maart 2020
Op wereldreis met de zeilboot. Dat is dé jongensdroom van Werner. Werner is de trotse eigenaar van zeilboot KARMA. Om zijn jongensdroom waar te maken moest hij nog wel op zoek naar een geschikte verzekering voor zijn boot. Maar dat ging niet zo makkelijk… Totdat Werner belde met FBTO.

Wereldreis met de zeilboot onverzekerbaar?

Werner heeft veel contact met andere zeezeilers. Veel van hen vertelden dat het kansloos is om een bootverzekering te vinden die hij nodig heeft om zijn jongensdroom waar te maken. “Voor de verzekeringsmaatschappij moesten we 3 man aan boord hebben”, hoorde hij vaak. Terwijl Werner juist ook in zijn eentje wil varen. En om de wereld reizen met een zeilboot is niet bepaald een alledaagse tocht. Alle verzekeraars waarmee Werner contact had, weigerden namelijk een verzekering: een te hoog risico.

Bij FBTO is Werner wél welkom

Toen nam Werner contact op met FBTO. "FBTO volgt mijn reizen trouwens al jaren", vertelt hij. Zijn verzekeringswens was zeker niet standaard. Maar FBTO hielp Werner graag verder. Wat natuurlijk hielp is dat hij al jaren schadevrij zeilt en de nodige zeilervaring heeft.

Een verzekering op maat

FBTO ging direct aan de slag om Werner te helpen bij het waarmaken van zijn jongensdroom: met een zeilboot de wereld rond. Dat was in het voorjaar van 2017. In overleg met een botoloog (een vakman die verstand heeft van boten) en een verzekeringsspecialist van FBTO werd een verzekering op maat gemaakt. De botoloog oordeelde dat het schip geschikt is voor een wereldreis. Ook kreeg Werner nog een paar handige adviezen en tips.

Met 1 telefoontje de polis per e-mail

"Toen het vertrek eenmaal definitief was en het vaargebied vast stond kreeg ik via e-mail de polis van FBTO. Een paar dagen later kreeg ik het origineel met de post. De maandpremie van de verzekering is ook nog eens goed te doen. Een boot verzekeren? Het blijft mensenwerk."

Benieuwd naar de premie voor jouw boot?

Of je nu op wereldreis met de zeilboot gaat of het bij de Friese meren houdt; bereken de premie voor jouw boot. Of bel naar (058) 234 56 66 voor meer informatie van onze bootspecialisten. Snel geregeld voor het nieuwe vaarseizoen!

Misschien vind je dit ook interessant...