Naar inhoud

Verhuizen & je verzekeringen

Ga je verhuizen? Dan moet er een hoop geregeld worden. Zo is het belangrijk dat je op tijd aan je FBTO doorgeeft dat je gaat verhuizen. Op deze pagina lees je per verzekering precies wat je moet doen. En wat de invloed van je verhuizing is op je verzekering.

Je adres wijzigen voor je FBTO verzekering

Een adreswijziging doorgeven doe je gemakkelijk via MijnFBTO. Geef je nieuwe adres binnen 14 dagen aan ons door. Dan weet je zeker dat alles goed geregeld is. Voor onderstaande verzekeringen is alleen een adreswijziging voldoende. Je adres heeft geen invloed op je verzekering of de premie die je betaalt. 

  • Rechtsbijstandverzekering
  • Reisverzekering
  • Ongevallenverzekering
  • Bootverzekering
  • Overlijdensrisicoverzekering

Ga je samenwonen? Of krijg je een kind? Geef dan ook je nieuwe gezinssamenstelling door. Iemand toevoegen aan je polis, kan wel invloed hebben op de premie.

Woonverzekering

Het grootste effect heeft je verhuizing op je woonverzekering. Daarom hebben we daarvoor een aparte pagina gemaakt. Lees hier alles over verhuizen en je woonverzekering.

Auto- en motorverzekering

Zowel voor je autoverzekering als voor je motorverzekering, kan een nieuw adres invloed hebben op je premie. Dit heeft te maken met de kans op schade en diefstal op je nieuwe adres. Verhuis je van een rustig dorp naar een grote stad? Dan kan het bijvoorbeeld zijn dat je premie wat omhoog gaat. Doe je het andersom? Dan betaal je misschien juist minder.

Zorgverzekering

Heb je alleen een FBTO Zorgverzekering? Dan hoef je aan ons niet door te geven dat je verhuist. Voor de zorgverzekering wordt je adres namelijk uit de Basisregistratie Personen van de gemeente gehaald. Zorg er dus wel voor dat je je nieuwe adres doorgeeft aan de gemeente waarin je gaat wonen.

Verhuizen: de ultieme checklist

Naast je verzekeringen, is er meer te regelen voor een verhuizing. Stress? Nee hoor, je pakt gewoon deze checklist erbij!
Lees de blog
Een man helpt zijn vriend en neemt de verhuisdoos van hem over. Op de achtergrond staan nog meer verhuisspullen.