Naar inhoud

Dit doen wij als je schade hebt

Meld je een schade? Dan helpen wij je natuurlijk zo snel en zo goed mogelijk. Wanneer je een antwoord van ons krijgt, lees je op de contactpagina schade melden.

Dit doet onze schadebehandelaar

Onze schadebehandelaar helpt je bij schade:

  • Hij regelt de schade meteen met je als dat kan.
  • Hij bekijkt of je alle schade kunt terugkrijgen van de verzekering.
  • Hij geeft tips om meer schade te voorkomen.
  • Regel je de schade liever zelf? Dan houdt hij daar rekening mee.

Dit doet onze schade-expert

Onze schade-expert bekijkt de schade en wat de oorzaak ervan is. Hij laat dit weten aan jou en aan de schadebehandelaar.

We werken samen met professionals voor repareren van de schade

Heb je bijvoorbeeld schade aan je auto? Dan repareert een schadeherstelbedrijf waar wij afspraken mee hebben de schade.

De schade vaststellen kan op verschillende manieren

We kunnen de schade op verschillende manieren vaststellen:

  • Je laat de schade zelf maken. Je stuurt de nota naar ons.
  • Je laat de schade maken bij een schadeherstelbedrijf waar wij afspraken mee hebben. Het schadeherstelbedrijf stuurt de nota naar ons.
  • Wij schakelen een schade-expert in.

De status van je schade

Heb je een melding van de schade gedaan? Dan zie je in MijnFBTO wat de status precies is. Of je nog gegevens aan moet leveren bijvoorbeeld. Of welke schadehersteller de schade gaat repareren. Afhankelijk van de soort schade die je hebt, zie je hier ook wat de nieuwe premie wordt die je gaat betalen. Ben je dus benieuwd hoe het staat met je schade? Kijk dan bij 'schademeldingen' in MijnFBTO.

Uitbetalen van je schade

Is de schade vastgesteld? Dan betalen wij het schadebedrag binnen 10 dagen.

Je bent het niet eens met onze behandeling van je schade

Dan kun je 2 dingen doen:

  1. Geef je klacht aan ons door.
  2. Schakel een eigen schade-expert in. Dit heet een contra-expert. Hij bekijkt de schade opnieuw en regelt namens jou de schade met ons. Vraag meer informatie aan je schadebehandelaar. Lees meer in je voorwaarden bij ‘Wat te doen bij schade’.

Wat doet een contra-expert?

Soms is het nodig dat onze schade-expert schade deskundig onderzoekt. Is je schade verzekerd? Dan komt onze expert samen met jou tot een goede oplossing. Ben je het niet eens met de hoogte van de vergoeding? Dan kun je een eigen expert, een contra-expert, inschakelen. Die regelt dan namens jou de schade met ons. FBTO betaalt de kosten van je expert. Rekent je eigen expert meer dan onze schade-expert? Dan bekijken wij of de extra kosten redelijk zijn. Extra kosten die niet redelijk zijn betaal je zelf. Wil je gebruikmaken van een contra-expert? Bespreek dit dan met onze schade-expert.