Naar inhoud
Mart staat achter zijn bureau

Mart Kristiaan maakt thuiswerken leuker

Mart is al van jongs af aan geboeid door interieur. Na jaren in de zorg besluit hij zijn passie te volgen. Nu creëert hij als interieurontwerper ruimtes waar mensen graag zijn.

Meer verhalen van Mart

eetkamer
Spullen op bureau

Een fijne thuiswerkplek

Als interieurontwerper helpt Mart klanten alles uit hun interieur te halen. Nu we nóg meer thuis zijn, is de vraag naar interieuradvies enorm gestegen. Niet alleen een fijne plek om te ontspannen, maar ook een fijne thuiswerkplek, was nog nooit zo belangrijk. Mart vindt dat een goed thuiskantoor aan verschillende eisen moet voldoen. Om ‘thuiswerkers’ een handje te helpen, heeft hij 3 tips waardoor jij thuiswerken leuker kunt maken.

Thuiswerktip #1: Zoek een uitzicht

Thuiswerktip! Gun jezelf een uitzicht. Zet je bureau niet tegen een muur maar bijvoorbeeld voor een raam. Of draai je bureau zo dat je de ruimte inkijkt.

Thuiswerktip #2: ga af en toe staan

Thuiswerktip! Ga voor een zit- en stabureau. Als je staan en zitten af kunt wisselen, heb je een actievere dag. Er zijn tegenwoordig zelfs eettafels die je kunt verhogen.
Mart staand achter zijn bureau

Thuiswerktip #3: zorg voor rust

Thuiswerktip! Zorg voor rust. Met rust bedoel ik: zorg voor voldoende bergruimte, zodat je troep ergens heen kan. Dat je na werkdag alles af kunt sluiten. En gebruik niet teveel kleuren door elkaar.
woonkamer
Planten op tafel

Ruimtes waar je blij van wordt

Al van jongs af aan is Mart geïnteresseerd in interieur. Mart: “Als je een ruimte binnenkomt krijg je een bepaald gevoel. Of het nou gaat om de woonkamer, de badkamer of het thuiskantoor. Als je wordt aangetrokken door een interieur, dan wil je in die ruimte graag meer tijd doorbrengen. Maar wanneer de ruimte niet fijn voelt, wil je er zo snel mogelijk weg. Daarom richt ik ruimtes graag zo in dat mensen er graag blijven.” 

Van passie naar werk

Mart heeft niet altijd als interieurontwerper en stylist gewerkt. Een paar jaar geleden had hij een carrière in de zorg. Mart: “Ik heb besloten om mijn passie te volgen. Nu ontwerp ik ruimtes waar mensen blij van worden.” 

“Als je een ruimte binnenkomt krijg je een bepaald gevoel. Of het nou gaat om de woonkamer, de badkamer of het thuiskantoor.”

Misschien vind je dit ook interessant...