Naar inhoud
knmr app

KNRM-app: handig en gratis

Je bent dol op handige apps. Zeker als ze te maken hebben met watersport. Bekijk wat je allemaal kunt met de KNRM-app.
19 mei 2019
Goed voorbereid het water op? Dan heb je natuurlijk een bootverzekering nodig. Maar ook het downloaden van de KNRM-app is handig. Dit is dé app van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) voor watersporters. Lees snel hoe die je op elk vaarmoment helpt.

KNRM Helpt vóór je tocht

De KNRM-app helpt watersporters goed voorbereid het water op te gaan. In ‘KNRM Helpt’ vind je bijvoorbeeld actuele weerinfo. Ook heeft de app een trackingfunctie, vaarkaarten en checklists. En je kunt een vaarplan maken voordat het water op gaat.

Je vindt er dus alles voor een goede voorbereiding. Want zo kun je pech en nood misschien wel voorkomen. Of is hulp sneller bij je als dat nodig is. En de app kost je helemaal niets.

KNRM Helpt tijdens je tocht

Zit je toch in de problemen? In sommige gebieden kun je via de KNRM-app direct contact maken met de kustwacht of KNRM Alarmcentrale. Als je je schip registreert in de app, hebben ze meteen je gegevens.

Zo kunnen ze je snel helpen als je in een noodsituatie belandt. Maar ook als de situatie minder erg is. Bijvoorbeeld als er iets stuk is op je schip. Goed om te weten: hulp van de KNRM kost niets. De KNRM heeft 45 reddingsstations op de Noordzee en de ruime binnenwateren. Nuttig dus voor je vaarroute op:

  • de Noordzee
  • de Waddenzee
  • het Lauwersmeer
  • het IJsselmeer
  • de Randmeren
  • de Zeeuwse en Zuid Hollandse stromen

KNRM Helpt ná je tocht

Bij de app hoort een website waar je al je gegevens kwijt kunt. Je kunt eerdere vaartochten daar bekijken, in je eigen logboek. Of deel ze via Facebook. Leuk voor de thuisblijvers!

Download de app in de App Store of Play Store

Is de app iets voor jou? Download de gratis app in de App Store van Apple of in de Play Store van Google! Zoek je een leuke vaarroute in Nederland om de app te testen? Lees dan welke 3 volgens ons de allerleukste zijn.

Misschien vind je dit ook interessant...