Naar inhoud
Oude vrouw loopt en lacht in de tuin met mantelzorger

Mantelzorger worden: een belangrijke keuze

Jannie heeft dementie. Gelukkig wil en kan dochter Loïs haar mantelzorger zijn. En helpt haar zorgverzekering een handje.
28 december 2023

Loïs (39) is moeder van 2 kinderen en woont in Drenthe. Haar moeder Jannie (85) woont een dorpje verderop. Waar ze vroeger genoot van leuke logeerpartijtjes met haar kleinkinderen, zit dat er nu niet meer in. Jannie heeft door haar dementie veel zorg en begeleiding nodig. Gelukkig wilde en kon Loïs haar mantelzorger worden. Ze gebruikt de Hello 24/7 app. Daarmee regelt ze samen met anderen mantelzorg op 1 plek. En via haar zorgverzekering bij FBTO krijgt ze 15% korting op haar abonnement. Da’s mooi meegenomen!

Mantelzorger worden: best wennen

Loïs kijkt terug op de ziekte van haar moeder: “Ze vergat steeds meer. In het begin hielpen geheugensteuntjes zoals briefjes haar nog, maar later niet meer. Iemand moest haar er bijvoorbeeld aan herinneren dat het tijd werd om te eten. Of om haar medicijnen in te nemen.” Samen met haar broer en zus bekeek Loïs de mogelijkheden. “Mijn moeder kon nog thuis blijven wonen als 1 van ons voor haar zou gaan zorgen. Ik besloot om haar mantelzorger te worden. Dat was best even wennen, zeker in combinatie met m’n eigen gezin.”

Wat is mantelzorg?

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Meestal is dit voor langere tijd. Dankzij jouw hulp, kan degene die zorg nodig heeft thuis blijven wonen. Je kunt ook mantelzorger worden voor iemand die je niet kent. Dan kies je bijvoorbeeld voor mantelzorg als vrijwilligerswerk. En help je anderen enorm met je zorg.

Mantelzorg regelen met een handige app

Via haar FBTO Zorgverzekering maakt Loïs gebruik van Hello 24/7, dé app waarmee je mantelzorg op 1 plek regelt. Zo kan Loïs een groep aanmaken met haar broer en zus. Maar ook met de buren en de beste vriendin van haar moeder. Met haar mantelzorggroepje regelt ze met de app 3 belangrijke taken.

Afspraken maken en bekijken

Loïs komt op donderdagochtend altijd langs. Maar volgende week kan ze niet. Wie wil er invallen? De buurvrouw komt zaterdag altijd langs met de boodschappen. Maar wie komt er langs als de buurvrouw een weekendje weg is? Geen probleem! Loïs en de rest houden alles precies bij in de centrale zorgagenda en de takenlijst. En als het nodig is chatten ze met elkaar.

Alle belangrijke informatie staat bij elkaar

De huisarts heeft een recept uitgeschreven met Jannies’ medicijnen. Belangrijk dat iedereen weet wanneer ze deze nodig heeft. En bij welke apotheker ze moeten zijn. Met Hello 24/7 zet Loïs alle belangrijke telefoonnummers, adressen, afspraken en medische gegevens op een rijtje. Zo geregeld met het prikbord in de app. 

Gebruik handige services aan huis

In de zomer komt het soms voor dat er door de zomervakantie niemand langs kan komen. Gelukkig heeft Loïs een premium+ abonnement van Hello 24/7. Daardoor kan ze Hello Services gebruiken. Dit zijn diensten, zoals maaltijdbezorging, thuishulp en personenalarmering. Zo is er voor Jannie altijd zorg, ook als er even niemand in de buurt is. 

Meer weten over mantelzorg via Hello 24/7?

Op onze website lees je meer over deze handige zorgtool. Bijvoorbeeld over de mogelijkheden van de gratis versie. Maar ook over de abonnementen zoals Premium en Premium+. En de Hello Services, zoals het regelen van maaltijden bezorgen. En heb je een FBTO Zorgverzekering? Dan krijg je 15% korting op je gekozen Hello 24/7-abonnement. Snel verder lezen dus!

Misschien vind je dit ook interessant...