Naar inhoud
Grote handen helpen kleine handjes wassen onder een lopende kraan

Het corona­virus en je zorg­verzekering

Kan ik mezelf laten testen? Hoe zit het met mijn afspraak in het ziekenhuis? Deze en andere corona-gerelateerde vragen beantwoorden we.
9 augustus 2022
Het coronavirus, COVID-19, roept bij veel mensen vragen op. In deze blog vind je de meest gestelde vragen en bijbehorende antwoorden over het coronavirus en je zorgverzekering. De blog wordt regelmatig geüpdatet.

Wat als ik denk dat ik besmet ben?

Heb je milde verkoudheidsklachten? Bijvoorbeeld een loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden? Blijf dan thuis, zodat je anderen niet kunt besmetten. Worden je klachten erger en krijg je koorts, hoger dan 38 graden? Moet je veel hoesten en adem je moeilijk? Bel dan de huisarts.

De symptomen van een coronabesmetting en een 'normale' griep lijken op elkaar. Twijfel je over je gezondheidsklachten? Dan kun je de huisarts bellen. Of de Dokter op Zak app raadplegen. Je krijgt dan binnen 45 minuten een reactie.

Testen op corona, krijg ik dat vergoed?

Heb je gezondheidsklachten die passen bij corona? Dan kun je getest worden. Per 1 december 2020 kun je je ook laten testen wanneer je geen klachten hebt. Neem hiervoor contact op met de GGD. De test wordt betaald vanuit de basisverzekering en je betaalt hiervoor geen eigen risico. Ga je naar een particuliere aanbieder van een coronatest? Dan betaal je de kosten zelf. 

Wat als ik in het buitenland behandeld moet worden?

Neem dan zo snel mogelijk contact op met de FBTO Alarmcentrale (Eurocross Assistance) . Ben je in het buitenland en heb je vragen over de zorg, medicatie of repatriëring? Je leest er meer over op dewebsite van Eurocross.

Krijg ik een vergoeding als ik in het buitenland behandeld wordt tegen het coronavirus?

Ja, dat wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Je krijgt een vergoeding van de kosten voor spoedeisende zorg tot het tarief dat in Nederland voor die behandeling gerekend wordt. Is de behandeling in het land waar jij bent duurder? Dan betaal je het verschil zelf. Je betaalt ook eigen risico voor de behandeling.

Heb je de module Zorg in het buitenland aan staan? Dan krijg je het volledige bedrag vergoed als je in een land met kleurcode groen, geel of oranje bent. Ben je in een land met een rode kleurcode? Dan krijg je geen aanvulling tot 100% vergoeding uit de module Zorg in het buitenland.

Krijg ik een vergoeding als ik in het buitenland in quarantaine moet?

Moet je langer op je vakantieadres blijven vanwege een kans op besmetting? Dan brengt dat waarschijnlijk extra kosten met zich mee. Dit valt niet onder je zorgverzekering en wordt dus niet vergoed. In sommige gevallen wordt dit wel vergoed door de reisverzekering. Overleg daarom met je reisverzekeraar wat de mogelijkheden zijn. 

Wat als ik behandeld moet worden in een gebied met kleurcode rood?

Had jouw plaats van bestemming voor je vertrek al een negatief reisadvies? En ben je toch gegaan? Dan krijg je geen aanvullende vergoeding uit de module Zorg in het buitenland. Was je al op de plek voordat het negatief reisadvies werd afgegeven voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken? Dan krijg je wel een aanvullende vergoeding uit de module Zorg in het buitenland. Je moet dan wel zo snel mogelijk het land of gebied verlaten.

Ben ik wel verzekerd als ik naar een land met geel reisadvies ga?

In landen met een geel reisadvies ben je gewoon verzekerd. We vergoeden zorg volgens de normale voorwaarden van de basis- en aanvullende verzekering. Je betaalt wel eigen risico.

Ben ik wel verzekerd als ik naar een land met oranje kleurcode ga?

Je bent altijd verzekerd voor spoedeisende zorg, ook in een land met oranje kleurcode. Dit zit in je basisverzekering. Je krijgt het Nederlandse tarief vergoed. Wel is het belangrijk dat je altijd contact opneemt met de FBTO Alarmcentrale als je zorg nodig hebt.

Heb je de module Zorg in het buitenland aanstaan? Dan wordt er onderscheid gemaakt tussen een niet-noodzakelijke reis of een noodzakelijke reis.

  • Maak je een niet-noodzakelijke reis? Ga je daar bijvoorbeeld je je vakantie vieren? Of op familiebezoek? Dan ben je niet verzekerd als je kosten moet maken door corona. Je bent wel verzekerd voor medische kosten die niet door corona komen.
  • Maak je een noodzakelijke reis naar een oranje gebied? Bijvoorbeeld voor je werk, om een ernstig zieke vriend(in) te bezoeken of om een crematie of begrafenis bij te wonen? Of was je daar al voor je studie toen er nog geen kleurcode oranje was op het moment van inschrijven? Dan ben je verzekerd. Ook als je extra medische kosten door corona moet maken.

Ben ik wel verzekerd als ik naar een land met rode kleurcode ga?

Je bent altijd verzekerd voor spoedeisende zorg, ook in een land met rode kleurcode. Dit zit in je basisverzekering. Je krijgt het Nederlandse tarief vergoed. Wel is het belangrijk dat je altijd contact opneemt met de FBTO Alarmcentrale als je zorg nodig hebt. Heb je de module Zorg in het buitenland aanstaan? Hieruit krijg je geen vergoeding als het land voor vertrek al een rode kleurcode had.

Krijg ik de kosten voor repatriëring naar Nederland vergoed als ik op vakantie corona krijg?

Alleen als dit medisch noodzakelijk is. Neem dan altijd contact op met de FBTO Alarmcentrale. Lees meer over repatriëring uit het buitenland.

Is een vaccinatie verplicht?

Nee hoor, het vaccineren is niet verplicht. Ben je aan de beurt? Dan krijg je vanzelf een oproep hiervoor. Je wordt bijvoorbeeld gevaccineerd door een verpleegkundige van de GGD, je huisarts of assistente. Het RIVM houdt bij wie een vaccinatie heeft gekregen. Zoals ze ook doen bij andere vaccinaties zoals kinderen die krijgen. 

Moet ik betalen voor de coronavaccinatie?

Nee, de vaccinatie tegen het coronavirus krijg je vanuit het rijksvaccinatieprogramma en hoeft u niet voor te betalen.

Krijg ik mondkapjes en desinfecterende gel vergoed?

Nee, een mondkapje of desinfecterende gel wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Je kunt je hier ook niet aanvullend voor verzekeren. 

Wat kan ik doen om besmetting te voorkomen?

Extra opletten op hygiëne is eigenlijk het enige dat je kunt doen. Neem maatregelen die bijvoorbeeld ook voor het griep- of verkoudheidsvirus werken. Zoals:
  • Regelmatig je handen wassen met water en zeep
  • Hoesten en niezen in de binnenkant van je elleboog
  • Papieren zakdoekjes gebruiken, die je direct na gebruik weggooit
  • Niet met je handen aan je gezicht zitten

Als ik thuis in quarantaine moet, krijg ik dan een vergoeding?

Je maakt geen zorgkosten als je thuis in quarantaine moet. Dit is een voorzorgsmaatregel om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Je krijgt dus geen vergoeding.

Ik zit thuis in quarantaine, kan ik hulp krijgen met bijvoorbeeld de boodschappen?

Speciaal voor ouderen en kwetsbare groepen is de Rode Kruis Hulplijn opgericht. Je kunt bij hen terecht voor een luisterend oor, advies of extra hulp. Het Rode Kruis heeft een netwerk om zich heen verzameld met mensen die je kunnen helpen. Bijvoorbeeld door boodschappen te doen. De Rode Kruis Hulplijn is bereikbaar op nummer 070 44 558 88.

Krijg ik een vergoeding als ik behandeld moet worden vanwege een coronabesmetting?

De zorgkosten voor het behandelen van het coronavirus worden vergoed vanuit de basisverzekering. Voor de meeste zorgkosten - zoals ziekenhuiszorg en laboratoriumonderzoek - betaal je wel een verplicht en vrijwillig (als je daarvoor gekozen hebt) eigen risico.

Ik heb corona gehad en heb nu revalidatie nodig, krijg ik dat vergoed?

Het coronavirus kan een flinke impact hebben op je lichaam. Heb je nadat je corona hebt gehad medisch specialistische revalidatie nodig volgens je arts? Dan moet hij of zij je hiervoor een verwijzing geven. Je krijgt de behandeling dan vergoed vanuit de basisverzekering. Je betaalt hiervoor wel eerst het eigen risico. Lees meer over de vergoeding voor medisch specialistische revalidatie.

Ik heb een afspraak in het ziekenhuis, kan dat wel?

Dat kan. Ziekenhuizen hebben maatregelen genomen om verspreiding van het virus te voorkomen. Hun website wordt continu bijgewerkt met informatie voor bezoekers en patiënten. Kijk eerst op de website van het ziekenhuis waar je een afspraak hebt. Als je de afspraak toch wilt verzetten, kun je het beste contact opnemen met het ziekenhuis.

Kan ik ook naar een ander ziekenhuis voor mijn behandeling?

Als je al onder behandeling bent, is het verstandig om dit te overleggen met je arts. Zo kunnen jullie samen een goede oplossing vinden. Als je de behandeling voortzet bij een andere arts, is het belangrijk dat er een goede overdracht plaatsvindt.

Heb je al een verwijzing van je huisarts voor het ziekenhuis waar je niet naartoe wilt? Dan kun je altijd contact opnemen met het FBTO Zorgteam

Krijg ik een vergoeding voor fysiotherapie op afstand?

Ja hoor! Misschien vind je het (nog) niet prettig of heeft je fysiotherapeut liever dat je op afstand, via beeldbellen, contact hebt. Bij FBTO krijg je fysiotherapie op afstand vergoed wanneer je telefonisch of via een online platform contact hebt. Zo kun je gebruik maken van de zorg die je nodig hebt. De vergoeding is ook voor oefentherapie, ergotherapie en logopedie.

Dit zijn de voorwaarden:

  • De vergoeding is alleen voor noodzakelijke zorg en voor zorg die goed past bij een behandeling op afstand.
  • De behandeling is een vervanging van een normale behandeling wanneer je bij de praktijk langsgaat.
  • De behandeling heeft hetzelfde resultaat als wanneer je bij de praktijk langsgaat.
  • De behandeling wordt gegeven via 1 van de volgende platforms: Clickdoc, E-zorg, KPN zorgmessenger, Physitrack, Vtell/Vcare, Weseedo, Zaurus.

Goed om te weten: heb je module Spieren & Gewrichten aan staan? Gebruik dan de FBTO Online Fysio app. Een handig hulpmiddel om zelf met je klachten aan de slag te gaan. De oefeningen de app zijn een goede aanvulling op de behandeling die je krijgt bij een therapeut.

Wat als ik mijn zorgpremie niet meer kan betalen?

Is je inkomen plots veranderd door de impact van het coronavirus? En heb je daardoor moeite met betalen van bijvoorbeeld je maandelijkse premie voor de zorgverzekering? Dat kan erg vervelend en stressvol zijn. Graag kijken we samen naar een oplossing. Je mag ons bellen op 058-2345678. Je kan ook zelf een betalingsregeling aanvragen in Zorggebruik .

Meer vragen?

Staat je vraag hier niet bij? Bekijk dan de website van het RIVM. Daar worden meer vragen over het coronavirus beantwoord.

Misschien vind je dit ook interessant...