Naar inhoud

Module Gezinsplanning

Verwacht je een kindje? Of liever nog even niet? Met de module Gezinsplanning krijg je een vergoeding voor anticonceptie, maar bijvoorbeeld ook een medisch kraampakket. Verder krijg je een deel van de kosten van kraamzorg terug.

De module Gezinsplanning is een aanvullende module van de FBTO Zorgverzekering. Je kiest de module gelijk met je basisverzekering. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Daarom kies je deze module

  • Premie vanaf: € 11,50 per maand 
  • Vergoeding anticonceptie en sterilisatie
  • Vergoeding eigen bijdrage bevalling en kraamzorg en medisch kraampakket

De premie is afhankelijk van je leeftijd. Bereken je premie om te zien wat jij betaalt.

Bereken je premie 2 minuten

Dit vergoedt de module Gezinsplanning

Ben je zwanger? Dan krijg je met de module Gezinsplanning in totaal maximaal € 250,- per kalenderjaar voor eigen bijdrage bevalling, kraamzorg en lactatiekundig advies of een cursus borstvoeding zowel voor als na de bevalling. En je krijgt een medisch kraampakket. Daarnaast ontvang je in totaal maximaal € 250,- per kalenderjaar, per verzekerde voor:

Vergoedingen voor vrouwen

  • anticonceptie
  • uitgestelde kraamzorg

Vergoedingen voor zowel vrouwen als mannen

  • sterilisatie
  • EHBO-cursus (bij baby’s en kinderen/gastouders)
  • plaswekker

De module Gezinsplanning kies je tegelijk met de basisverzekering. De module blijft aan staan tot en met 31 december.

Kraampakket voor de bevalling

In verwachting? Met de module Gezinsplanning krijg je een medisch kraampakket. In het kraampakket zitten artikelen die nodig zijn bij en na de bevalling. Zoals een navelklemmetje, watten en matrasbescherming. De spullen zijn door verloskundigen uitgezocht.

Vraag het kraampakket aan voor de 6e maand van je zwangerschap. Dan krijg je het kraampakket rond de 7e maand van je zwangerschap. Lees meer over je kraampakket aanvragen.

EHBO-cursus voor baby’s en kinderen

Wat doe je als een kind een giftige stof inneemt? Of als een baby van de commode valt? Volg een EHBO cursus voor baby’s en kinderen en leer in een paar uur wat je moet doen bij de meest voorkomende ongevallen.

Voor iedereen die kinderen heeft of met kinderen werkt, is het verstandig om de cursus te volgen. Je leert hoe je moet reageren in gevaarlijke situaties. De cursus geeft je een veilig en zelfverzekerd gevoel waardoor je nog meer van kinderen kunt genieten. Vaak bestaat de cursus uit een aantal uren praktijk en kun je je theorie online doen.

Een EHBO cursus voor baby’s en kinderen wordt vergoed met de aanvullende module Gezinsplanning.

Veelgestelde vragen

Heb je de aanvullende module Gezinsplanning niet aan staan, maar wil je wel graag een kraampakket? Dat kan! Je kunt deze zelf online bestellen. Het kraampakket kost € 27,12 inclusief verzendkosten. Betalen kan via iDeal en het kraampakket wordt binnen 3 werkdagen bij je bezorgd. Bestel je kraampakket online via kraampakket.nl.

Dat doe je snel en makkelijk via MijnFBTO.

Ja, als je de module Gezinsplanning aan hebt staan dan krijg je tot € 250,- per jaar vergoed voor anticonceptie als het anticonceptiemiddel volgens het Geneesmiddelen Vergoedingen Systeem in aanmerking komt voor een vergoeding. Je hebt hiervoor een recept nodig van een arts en de anticonceptie moet geleverd worden door een apotheek. Dit vind je terug in de polisvoorwaarden.

Nee, je eigen risico geldt alleen voor de basisverzekering. Lees meer over je eigen risico.

In 2020 betaal je voor kraamzorg een wettelijk vastgestelde eigen bijdrage van € 4,50 per uur. Voor een bevalling in het ziekenhuis zonder medische noodzaak betaal je € 347,81 eigen bijdrage. Vanuit de module Gezinsplanning kan je een vergoeding van maximaal € 250,- ontvangen voor de eigen bijdrage van de bevalling en/of kraamzorg.

Documenten

Lees alles over de aanvullende modules in de polisvoorwaarden. Voor een samenvatting bekijk je het informatiedocument.