Naar inhoud

Woonver­zekeringen voor studenten en jongeren

Het studentenleven. Een tijd vol gezelligheid, feesten, vrienden en natuurlijk een ontzettend leuke studie. Je gaat voor het eerst op kamers of bent al een trotse (huur-)eigenaar van je eerste eigen appartement. Natuurlijk wil je jouw paleisje goed verzekeren. Je hebt waarschijnlijk weleens gehoord over een studenten inboedelverzekering, woonhuisverzekering en iets met aansprakelijkheid. Maar, hoe zit dat nou precies? En nog belangrijker, wat past bij jou?

Goed geregeld: studenten inboedelverzekering

De FBTO Inboedelverzekering kun je ook afsluiten als je student bent. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over schade aan je spullen door onder andere brand, diefstal of wateroverlast.

Onder de inboedel vallen al je spullen in je huis of kamer. Dat kan van alles zijn! Bijvoorbeeld de laminaatvloer, het bed, je studieboeken, je fiets en zelfs het eten in de koelkast. Maar ook je laptop waar alle belangrijke studieverslagen op staan, je smartphone en de favoriete ‘Netflix-tablet’.

Aansprakelijkheidsverzekering student

Je zit lekker met vrienden buiten in de zon te chillen. Je studiegenoot laat een hilarisch filmpje zien, maar voordat je het weet glijdt de smartphone uit je handen. Het scherm is helemaal kapot. De kosten voor reparatie moet jij betalen. Toch maar je vrije uren opofferen en gaan werken? Hoeft niet. Bel even het thuisfront, want grote kans dat je ouders een aansprakelijkheidsverzekering hebben. Als student ben je gewoon met hen meeverzekerd.

Ben je net afgestudeerd en woon je niet meer bij je ouders? Dan val je niet meer onder de aansprakelijkheidsverzekering van je ouders. Een FBTO Aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel zo makkelijk!

Opstalverzekering - voor je eerste ‘echte’ eigen huis

Huur je een kamer, woning of appartement? Dan hoef je geen opstalverzekering af te sluiten. Dit doet de eigenaar. Een FBTO Opstalverzekering beschermt het huis tegen schade van buitenaf. Bijvoorbeeld door storm, brand, inbraak of water. Dus koop jij je eerste woning? Vergeet dan niet je woonpakket aan te vullen met een opstalverzekering.

Meer verzekeringen voor jou

Eindelijk het huis uit. Je gaat op jezelf wonen. Je eigen leven, je eigen spullen. En je houdt van reizen. Als het even kan, ga je erop uit. Daar horen ook je eigen verzekeringen bij. Maar welke?

Bij FBTO ben je goed verzekerd. We hebben alle belangrijke verzekeringen voor je op een rijtje gezet.

Veelgestelde vragen

Kun je het verplaatsen? Dan is het inboedel
Je inboedel zijn de spullen in en om je huis die je kunt verplaatsen. Denk bijvoorbeeld aan je meubels, kleding, elektronica, gordijnen, grasmaaier en de fietsen in je huis of schuur.

Zit het vast? Dan is het opstal
Dingen die vastzitten aan je huis vallen niet onder inboedel, maar onder opstal. Bijvoorbeeld inbouwapparatuur in je keuken.

Je vloer is soms inboedel en soms opstal
Je hebt losliggende en vaste vloeren. Een vaste vloer is niet altijd opstal. Verlijmd vinyl, pvc, marmoleum, tapijt en verlijmde tapijttegels vallen onder inboedel.

Op het schadeaangifteformulier vul je in wat de schade is. We overleggen vervolgens met je hoe we de schade vaststellen. Soms kun je de schade laten zien. Bijvoorbeeld met nota's, bankafschriften of foto's. Soms schakelen we een onafhankelijke expert in. Hij bepaalt dan samen met jou hoeveel schade je hebt. 

Lees meer over vergoedingen.

Nee, dat hoeft niet. Maar het kan wel helpen als je schade hebt. Je moet namelijk de schade kunnen aantonen of aannemelijk maken. Dit doe je bijvoorbeeld met een goede omschrijving, foto's, bonnen of verklaringen.