De FBTO Inboedelverzekering kun je ook afsluiten als je student bent. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over schade aan je spullen door onder andere brand, diefstal of wateroverlast.
Onder de inboedel vallen al je spullen in je huis of kamer. Dat kan van alles zijn! Bijvoorbeeld de laminaatvloer, het bed, je studieboeken, je fiets en zelfs het eten in de koelkast. Maar ook je laptop waar alle belangrijke studieverslagen op staan, je smartphone en de favoriete ‘Netflix-tablet’.
Je zit lekker met vrienden buiten in de zon te chillen. Je studiegenoot laat een hilarisch filmpje zien, maar voordat je het weet glijdt de smartphone uit je handen. Het scherm is helemaal kapot. De kosten voor reparatie moet jij betalen. Toch maar je vrije uren opofferen en gaan werken? Hoeft niet. Bel even het thuisfront, want grote kans dat je ouders een aansprakelijkheidsverzekering hebben. Als student ben je gewoon met hen meeverzekerd.
Ben je net afgestudeerd en woon je niet meer bij je ouders? Dan val je niet meer onder de aansprakelijkheidsverzekering van je ouders. Een FBTO Aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht, maar wel zo makkelijk!
Huur je een kamer, woning of appartement? Dan hoef je geen opstalverzekering af te sluiten. Dit doet de eigenaar. Een FBTO Opstalverzekering beschermt het huis tegen schade van buitenaf. Bijvoorbeeld door storm, brand, inbraak of water. Dus koop jij je eerste woning? Vergeet dan niet je woonpakket aan te vullen met een opstalverzekering.
Eindelijk het huis uit. Je gaat op jezelf wonen. Je eigen leven, je eigen spullen. En je houdt van reizen. Als het even kan, ga je erop uit. Daar horen ook je eigen verzekeringen bij. Maar welke?
Bij FBTO ben je goed verzekerd. We hebben alle belangrijke verzekeringen voor je op een rijtje gezet.
Je inboedel zijn de spullen in en om je huis die je kunt verplaatsen. Denk bijvoorbeeld aan meubels, kleding, elektronica, gordijnen, de grasmaaier en fietsen in je huis of schuur. Dingen die vastzitten aan je huis vallen niet onder je inboedel. Zoals inbouwapparatuur in de keuken. De vloer is soms wel en soms geen inboedel. Dat zit zo: als je pvc-vloer is vastgelijmd, dan is het geen inboedel. Je kunt bij schade dan een vergoeding krijgen met een opstalverzekering. Heb je een losliggende vloer? Dan is het inboedel. Lees meer over wat inboedel is.
Op het schadeaangifteformulier vul je in wat de schade is. We overleggen vervolgens met je hoe we de schade vaststellen. Soms kun je de schade laten zien. Bijvoorbeeld met nota's, bankafschriften of foto's. Soms schakelen we een onafhankelijke expert in. Hij bepaalt dan samen met jou hoeveel schade je hebt.