Naar inhoud

Machtiging aanvragen voor de FBTO Schadeverzekering

Het kan voorkomen dat jij informatie nodig hebt over de schadeverzekering van een ander. Of je wilt een ander toestemming geven om jouw schadeverzekering te bekijken en aan te passen. Hiervoor hebben wij een machtiging nodig.

Wij mogen privégegevens niet delen zonder toestemming

Informatie over je schadeverzekeringen mogen wij niet zomaar delen met iemand anders. Ook mogen wij jouw polis niet veranderen als een ander dat vraagt. Dit is geregeld in de Privacy Wet- en Regelgeving.

Een machtiging geeft toestemming voor bepaalde gegevens

Met het invullen van de machtiging geef je een ander toestemming voor het bekijken en aanpassen van gegevens van de FBTO Schadeverzekeringen. Jij kiest voor welke gegevens je de ander toestemming geeft. Bijvoorbeeld voor alleen de financiële gegevens. Of een combinatie van meer:

  • Financiële gegevens: betalingswijze
  • Persoonlijke gegevens: adres- en polis aanpassingen

Informatie blijven we sturen naar de verzekerde

Met een machtiging geef je een ander toestemming om zaken rond je FBTO Schadeverzekering te regelen. Maar informatie over bijvoorbeeld nota’s of de verlenging van je verzekering blijven we sturen naar de verzekerde zoals hij of zij heeft aangegeven.

De machtiging is 5 jaar geldig

Je geeft toestemming aan de gemachtigde voor 5 jaar. Wil je de machtiging eerder opzeggen? Neem dan contact met ons op.

Je kunt een machtiging afgeven voor een familielid of bekende

Geef je een machtiging af? Dan geef je een ander toestemming voor het bekijken en aanpassen van gegevens van je FBTO Schadeverzekering(en). De persoon die toestemming krijgt, heet een gemachtigde. Wil je iemand anders machtigen? Vul dan het machtigingsformulier (pdf) in. Zorg er voor dat beide handtekeningen op het formulier staan.

Heb je het formulier helemaal ingevuld?

  • Print en onderteken het formulier.
  • Scan het formulier in of maak een foto.
  • Upload het formulier.
  • Geef bij Categorie aan dat het om een volmacht gaat.